autor:

Eniko Dindareanu

» » Sosuri

Sos cu verdeturi pentru oua fierte (sau oua rosii de paste) - Eny -

Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
1 cartof potrivit, 1 galbenus crud, 2 linguri mustar, 2 linguri ulei, zeama de la o lamaiem, un cartof, 1 legatura verdeta patrunjel (sau hasmitzuchi este un patrunjel cret la frunze), 1 legatura ceapa verde, 1 lingura smantina, sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Fierbi cartoful, il zdrobesti cu o furculita (dupa ce s-a fiert si il cureti de coaja) si il lasi la racit. Freci cartoful cu mustarul, galbenusul si uleiul, apoi adaugi zeama de lamaie, smantina, sarea si piperul dupa gust, amestecind foarte bine dupa fiecare ingredient. Speli ceapa si verdeata, le tai marunt si le incorporezi in sosul obtinut.
"Este foarte bun cind servesti oua fierte si nu numai de paste, se serveste oricind doriti."

Sfatul meu!
Prepari sosul rapid, mixind toate ingredientele in robotul de bucatarie, timp de 15-20 secunde, iar consumand cu acest sos minunat si gustos, ouale fierte vor fi mult mai gustoase. Va doresc pofta buna, n-o sa regretati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu verdeturi pentru oua fierte (sau oua rosii de paste) - Eny -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e foarte bun sosul.Imi place.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof potrivit
  • 1 galbenus crud
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la o lamaiem
  • un cartof
  • 1 legatura verdeta patrunjel (sau hasmitzuchi este un patrunjel cret la frunze)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura smantina
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eniko Dindareanu
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

72 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort rapid de caramel  - ENY -

Tort rapid de caramel - ENY -

Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat.

20 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun sosul.Imi place.Felicitari!

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos de usturoi