Ceapa, tocată mărunt sau rasă pe răzătoarea cu găuri mici, se căleşte în untdelemn două minute, fără să se rumenească, numai până îi scade propria-i apă. Se pune un vârf de cuţit boia de ardei sau pastă de ardei şi se sting* imediat cu un sfert de litru de apă. Se lasă să fiarbă circa un sfert de oră, ca să se înmoaie ceapa, apoi se adaugă făina frecată cu puţină zeamă de zarzavat şi încă un sfert de litru de apă sau supă de zarzavat.
Se fierbe până se leagă sosul, care trebuie să fie ca smântâna subţire; se potriveşte de sare şi se acreşte cu puţină zeamă de lămâie. I se pune mărar sau pătrunjel tocat şi se serveşte cu diferite budinci şi sufleuri de orez si zarzavat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii