Acest sos trebuie sa contina arome mai puternice si neaparat, vin. Se poat pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic. Dupa aceea, se adauga faina, diluata cu vinul si toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust.
Se serveste cu snitel natur din orice carne, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii