autor:

Fara foto

» » Sosuri

sos pentru friptura

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
30-50 ml untdelemn sau alta grasime, 50 g ceapa, 150-200 ml vin sec, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, circa 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe de ienibahar sau o ramura mica de cimbru, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara nemacinata, o cuisoara nemacinata, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Acest sos trebuie sa contina arome mai puternice si neaparat, vin. Se poat pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic. Dupa aceea, se adauga faina, diluata cu vinul si toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust.
Se serveste cu snitel natur din orice carne, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "sos pentru friptura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea

1 vot    2 comentarii
45 min
Sosuri
Gogosari in sos pentru friptura

Gogosari in sos pentru friptura

Gogosari taiati fideluta se oparesc in comozitia facuta din otet, zahar,ulei,sare, pasta de tomate

19 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 30-50 ml untdelemn sau alta grasime
  • 50 g ceapa
  • 150-200 ml vin sec
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingurita rasa mustar
  • 25 g faina
  • circa 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 boabe de ienibahar sau o ramura mica de cimbru
  • o foaie de dafin
  • o bucatica de scortisoara nemacinata
  • o cuisoara nemacinata
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Spaghete bolognese