autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos pentru paste

Autor: mirel parvan (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirel parvan (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1. carne tocata (amestec sau numai vita) 500 g, 2. ulei masline 100 ml, 3. rosii decojite 1 kg, 4. bulion sau suc de rosii 1 l, 5. ceapa taiata cubulete mici 250 g, 6. usturoi sfaramat cu cutitul 200 g, 7. sare, piper, ceva chili iute, busuioc, oregano, 8. putina supa (100 - 200 ml) de vita, pui, merge si de legume, 9. sos de soia o lingura, 10. patrunjel tocat fin si cateva frunze de busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In uleiul bine incins se rumeneste la foc iute ceapa care se stinge cu o lingura de sos de soia, dupa care se adauga carnea tocata si se da focul la mediu.

In timp ce se caleste carnea, se adauga sare, piper, chili si se stinge putin cate putin cu supa.

Cand si carnea s-a calit, se adauga rosiile decojite date prin razatoare si sucul de rosii si se iuteste focul cam 5-7 minute.

Se domoleste focul si se adauga celelalte ingrediente si se drege din sare si piper (poate si chili pt cei cu stomacul tare).

Se fierbe cam 60-70 minute si se adauga peste pastele din farfurie (pot fi orice fel de paste).



ATENTIE, usturoiul zdrobit cu lama cutitului se adauga in ultimele 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai !

Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai !

Pastele se pun la fiert in apa fiarta cu putina sare. Se sierb 3-4 minute, dupa cum este recomandat

4 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Se taie marunt ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Ciupercile se curata

3 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1. carne tocata (amestec sau numai vita) 500 g
  • 2. ulei masline 100 ml
  • 3. rosii decojite 1 kg
  • 4. bulion sau suc de rosii 1 l
  • 5. ceapa taiata cubulete mici 250 g
  • 6. usturoi sfaramat cu cutitul 200 g
  • 7. sare
  • piper
  • ceva chili iute
  • busuioc
  • oregano
  • 8. putina supa (100 - 200 ml) de vita
  • pui
  • merge si de legume
  • 9. sos de soia o lingura
  • 10. patrunjel tocat fin si cateva frunze de busuioc

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)