autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos pentru paste

Autor: mirel parvan (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirel parvan (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1. carne tocata (amestec sau numai vita) 500 g, 2. ulei masline 100 ml, 3. rosii decojite 1 kg, 4. bulion sau suc de rosii 1 l, 5. ceapa taiata cubulete mici 250 g, 6. usturoi sfaramat cu cutitul 200 g, 7. sare, piper, ceva chili iute, busuioc, oregano, 8. putina supa (100 - 200 ml) de vita, pui, merge si de legume, 9. sos de soia o lingura, 10. patrunjel tocat fin si cateva frunze de busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In uleiul bine incins se rumeneste la foc iute ceapa care se stinge cu o lingura de sos de soia, dupa care se adauga carnea tocata si se da focul la mediu.

In timp ce se caleste carnea, se adauga sare, piper, chili si se stinge putin cate putin cu supa.

Cand si carnea s-a calit, se adauga rosiile decojite date prin razatoare si sucul de rosii si se iuteste focul cam 5-7 minute.

Se domoleste focul si se adauga celelalte ingrediente si se drege din sare si piper (poate si chili pt cei cu stomacul tare).

Se fierbe cam 60-70 minute si se adauga peste pastele din farfurie (pot fi orice fel de paste).



ATENTIE, usturoiul zdrobit cu lama cutitului se adauga in ultimele 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai !

Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai !

Pastele se pun la fiert in apa fiarta cu putina sare. Se sierb 3-4 minute, dupa cum este recomandat

4 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Sos pentru paste din rosii si ciuperci

Se taie marunt ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Ciupercile se curata

3 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1. carne tocata (amestec sau numai vita) 500 g
  • 2. ulei masline 100 ml
  • 3. rosii decojite 1 kg
  • 4. bulion sau suc de rosii 1 l
  • 5. ceapa taiata cubulete mici 250 g
  • 6. usturoi sfaramat cu cutitul 200 g
  • 7. sare
  • piper
  • ceva chili iute
  • busuioc
  • oregano
  • 8. putina supa (100 - 200 ml) de vita
  • pui
  • merge si de legume
  • 9. sos de soia o lingura
  • 10. patrunjel tocat fin si cateva frunze de busuioc

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Macaroane cu branza si jambon