autor:

cristian-luca

» » Sosuri

Sos Ragu

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
1,2 kg carne tocata de vita sau amestec, 1,5 kg rosii decojite in sos tomat, 3 morcovi mari, 2 cepe, 2-3 bete de telina, 150g de bacon, 150 ml vin alb, 2-3 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin, busuioc, oregano, sare, piper, ulei de masline.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza carnea tocata, se stinge cu vin, se adauga putina apa si se fierbe 30 de minute. Se adauga sosul de rosii (rosiile in sos tomat se proceseaza cu ajutorul mixerului sau cu blenderul) se condimenteaza si se fierbe la foc mic o ora. Acest sos se poate conserva.(se fierbe la cuptor 15 minute)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Spaghetti cu sos

Spaghetti cu sos "ragu"

Se curata legumele si se spala.Se toaca marunt si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei.Cand si-au

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Liana Cornelia , 21 ianuarie 2015

    Este o reteta buna si se poate folosi la spaghete, cannelloni sau lasane. Eu fac mai mult odata si-l congelez pe portii. Multumim pentru postare !

  • Elena Hirsenie , 27 octombrie 2013

    Este o reteta buna si se poate folosi la spaghete, cannelloni sau lasane. Eu fac mai mult odata si-l congelez pe portii. Multumim pentru postare !

  • Elena Conache , 27 octombrie 2013

    numai bun pt paste

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoasa mancarea! Multumim de sugestie, ce bine ca se poate conserva.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Interesanta reteta. Merita de incercat,mai ales ca se poate conserva sa avem ce pune pe masa rapid in criza de timp.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      acest sos se poate servi la paste

    • angy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      excelent!eu l-as folosi si ca sos si pentru a face spaghete bolonesa.bravo!multumesc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg carne tocata de vita sau amestec
  • 1,5 kg rosii decojite in sos tomat
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 2-3 bete de telina
  • 150g de bacon
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

11 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa mancarea! Multumim de sugestie, ce bine ca se poate conserva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos pentru paste din rosii si ciuperci