Spaghete cu creveti si rucola

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu creveti si rucola

Ingrediente

  • 450 g spaghete
  • 400 g creveți (eu am folosit congelați)
  • 100 ml vin alb (demisec)
  • 2 căței mari de usturoi
  • 2 linguri cu vârf pastă de tomate
  • jumătate de linguriță fulgi de chili
  • 100 g rucola
  • 10 roșii cherry
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
  • busuioc
  • suc și coajă de la o lămâie medie
  • sare, piper

Mod de preparare

În weekend am încercat o rețetă nouă. Aveam poftă de creveți și, desigur, de paste. Am căutat o rețetă prin revistele mele și am găsit una la care am mai adăugat roșii cherry, parmezan și busuioc. Din cantitatea de ingrediente indicată ies cam 4 porții.

Pentru început se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj.

Într-o tigaie tip wok se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă usturoiul și fulgii de chili. Pe măsură ce se colorează usturoiul se adaugă creveții și roșiile cherry tăiate pe jumătate. Se lasă 1 minut pe foc. Se adaugă vinul alb și pasta de tomate și se fierbe pe foc mediu 3 minute. Se condimentează cu sare, piper și busuioc după gust. După ce au fiert spaghetele se adaugă la sos, adăugând sucul de lămâie și 3/4 din rucola, amestecând.

Pastele se servesc cu coajă de lămâie, parmezan ras și puțină rucola crudă deasupra.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise