autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Spanac cu carne

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
2 kg spanac, 1 ceapa, 1 ligura bulion, 200 g smantana, 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim usor ceapa, adaugam carnea si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.Intre timp pregatim spanacul:il curatam si spalam in mai multe ape, apoi il oparim in apa clocotita cu sare. Il lasam la scurs si il tocam marunt.
Dupa ce s-a fiert carnea, adaugam 1 ligura de bulion si spanacul tocat. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Facem un sos din 200 g smantana si 2 lingurite de faina pe care il adaugam peste spanac.Lasam sa dea in clocot si inchidem focul Spanacul este gata. Il servim cald, cu smantana alaturi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coronita cu Carne si Spanac

Coronita cu Carne si Spanac

Si fiindca spanacul in aceasta perioada este la moda, mi-am zis sa fiu si eu in Trend :) 1. Incepem

10 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stirbu Ciprian-claudiu , 29 ianuarie 2016

    O mancare adevarata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    O mancare sanatoasa plina de vitamine !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult spanacul... E gustos si sanatos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Si eu gatesc spanac, insa putin altfel, ne place mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      O supa plina de vitamine si foarte buna ! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Spanacul nu e chiar mancarea mea preferata...dar reteta cu carne...parca e altceva...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      hmm..o bunatate de mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 1 ceapa
  • 1 ligura bulion
  • 200 g smantana
  • 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

140 voturi    30 comentarii
1h 20 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare sanatoasa plina de vitamine !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Hamburger de pasare