autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Spanac cu carne

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
2 kg spanac, 1 ceapa, 1 ligura bulion, 200 g smantana, 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim usor ceapa, adaugam carnea si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.Intre timp pregatim spanacul:il curatam si spalam in mai multe ape, apoi il oparim in apa clocotita cu sare. Il lasam la scurs si il tocam marunt.
Dupa ce s-a fiert carnea, adaugam 1 ligura de bulion si spanacul tocat. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Facem un sos din 200 g smantana si 2 lingurite de faina pe care il adaugam peste spanac.Lasam sa dea in clocot si inchidem focul Spanacul este gata. Il servim cald, cu smantana alaturi. Pofta buna.
Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim usor ceap
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Spanac cu carne de pui

Spanac cu carne de pui

Tocam carnea de pui.In uleiul de masline calim usturoiul,apoi adaugam carnea.O calim cam 7 min.Adaugam

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stirbu Ciprian-claudiu , 29 ianuarie 2016

    O mancare adevarata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    O mancare sanatoasa plina de vitamine !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult spanacul... E gustos si sanatos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Si eu gatesc spanac, insa putin altfel, ne place mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      O supa plina de vitamine si foarte buna ! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Spanacul nu e chiar mancarea mea preferata...dar reteta cu carne...parca e altceva...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      hmm..o bunatate de mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 1 ceapa
  • 1 ligura bulion
  • 200 g smantana
  • 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Corabioare de dovlecei umplute cu branza

Corabioare de dovlecei umplute cu branza

Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se

34 voturi    23 comentarii
1h
Aperitive
Un alt fel de musaca

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Negresa rapida

Negresa rapida

Se pun toate ingredientele mentionate (mai putin nuci , fructe confiate , coaja portocala, etc) in

14 voturi    5 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare sanatoasa plina de vitamine !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte cu carne

Mini tarte cu carne

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne