Reteta postata pe: 07 februarie 2013
Ingrediente
O reteta ardeleneasca, simpla, hranitoare si as zice sanatoasa, pt cei ce apreciaza calitatile spanacului, o reteta rapida in acelasi timp si numai buna pt un pranz., 1/2 kg spanac, 80-100 ml ulei de floarea-soarelui, 1 lingura faina de grau, 5 catei de usturoi, 1 cana de lapte (aproximativ 250 ml), sare dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10 minute. Dupa fierbere se strecoara si se toaca marunt pe un carpator. Intro cratita incingem uleiul, adaugam faina si amestecam pana se rumeneste frumos. Lucrati la foc mic. Cand faina s-a rumenit, adaugati spanacul tocat si imediat laptele rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Fierbeti la foc mic, pana ce mancarea se ingroasa. Razuiti usturoiul, potriviti gustul de sare. Daca vi se pare prea consistenta mancarea, adaugati lapte in plus si mai fierbeti putin. Serviti cu oua ochiuri, snitele, carnaciori afumati, gratare, dupa preferinta. Va garantez ca este un pranz energizant, tinand cont de calitatile spanacului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar
87 voturi
21 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se curata ceapa,se spala, se taie marunt apoi se pune intr-o cratita in putin ulei si se caleste
14 voturi
9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ecaterina , 24 ianuarie 2015
faina prajita este foooarte daunatoare, o fii ea gustoasa dar asta inseamna rantas, cei care au ulcer vor crapa de durere de stomac
Constantin Căpățînă , 24 ianuarie 2015
foarte bun si gustos!
Doina Violeta Ghinea , 05 august 2014
foarte gustoasa
Liliana Bordea , 16 aprilie 2014
da spanac....
Roxana Mosor , 28 ianuarie 2014
super reteta, este foarte gustoasa!
Florin Și Cristina Schiopu , 20 noiembrie 2013
foarte bun si gustos!
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013
Foarte bun !Eu am pus fulgi de ovaz in loc de faina,e super si asa ...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013
Valentina, multumesc de apreciere.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013
wow, ce bine arata...
Banayi Tiberiu , 15 noiembrie 2013
bine da cu USTUROIU ce facem ,,, reteta e incompleta hi hii
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Mari, hai, nu mancam pana nu sosesti.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Vin imediat! N-am mai facut de mult spanac si mi-ai facut pofta! Pupici!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Multumesc Valentina. Eu as manca o saptamana intreaga spanac si tot nu m-as satura.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Sidy, mie asa tare-mi place, ca si lui Papaye marinarul.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Adriana B, multumesc pt aprecieri.
Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Tare bun mai e spanacul acesta, mai ales ca e fiert in lapte.... Simplu si gustos.
Adriana B (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
Arata foarte bine!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
Bun,bun,bun...