autor:

Pajint_Melinda

» » Aluaturi si Foietaje

Spirale cu chimen

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2014

Ingrediente
1 pachet foietaj, 3 linguri chimen, 3 linguri sos de rosii (ketchup picant), 1 gălbenuș de ou, 2 lingurite de susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem foaia cu sos de roșii sau ketchup și presărăm chimenul. Trecem o singură dată cu sucitorul peste aluatul presărat cu chimen pentru a fixa semințele.



Tăiem batoane subțiri de 1-1,5 cm cu 10-12 cm, apoi le sucim una câte una în ambele capete. Așezăm spiralele pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Ungem suprafața spiralelor cu gălbenuș de ou și presărăm deasupra semințele de susan. Putem lăsa aluatul în forma de dreptunghiuri fără a-l spirala.



Timp de coacere: 15-20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painea de Casa a Bunicii

Painea de Casa a Bunicii

1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Dragolea , 03 iunie 2014

    O reteta interesanta si usor de facut.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 3 linguri chimen
  • 3 linguri sos de rosii (ketchup picant)
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata