autor:

FLORINEL

» » Salate

Sprot Florinel

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-1 kg sprot proaspat sau congelat, -150 grame pasta de tomate, -250 grame apa, -10 grame ulei, -10 gr sare, -5 gr piper, -3 fo-i de dafin, -3-4 catei de usturoi, -1 lingurita de zahar, -1 lingura otet concentrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de capete si mate ,se spala numai in apa rece,se opareste in apa cu sare si otet, se lasa sa se scurga. separat se face sosul marinat:
Se pune intr-un vas uleiul,apa,pasta de tomate si mirodeniile,respectiv sarea,zaharul ,usturoiul,pirerulsi foile de dafin si se fierb citeva minute

Cand este gata se ia de pe foc si se toarna peste sprotul scurs.
Se poate consuma imediat, cald sau se poate consuma rece, a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot Florinel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Punem intr-un bol tonul (pe care l-am scurs de ulei),maslinele feliate,porumbul boabe,cativa muguri

6 voturi    0 comentarii
10 min
Salate cu peste
Paella cu creveti si mazare

Paella cu creveti si mazare

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul. Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si

10 voturi    6 comentarii
45 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -1 kg sprot proaspat sau congelat
  • -150 grame pasta de tomate
  • -250 grame apa
  • -10 grame ulei
  • -10 gr sare
  • -5 gr piper
  • -3 fo-i de dafin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 lingura otet concentrat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Salsa cu capsune si creveti Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de macrou sau hering afumat