Spuma de capsuni cu bezea italiana

Reteta de spuma de capsuni este prima pe care eu o prepar in fiecare an, cand apar primele capsuni de gradina, dulci si aromate. Prefer sa o fac cu bezea italiana, albusurile sunt gatite, iar spuma este mult mai stabila decat cea clasica. Este o reteta rapida, simpla si extrem de delicioasa. 

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Spuma de capsuni cu bezea italiana

Ingrediente

  • 300 g capuni
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 75 ml apa
  • un praf de sare
  • o lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat )

Mod de preparare

Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia, pana se formeaza o bezea consistenta.

Lasam deoparte si preparam siropul de zahar. Punem pe foc zaharul cu apa si fierbem siropul 5-6 minute pana incepe sa se ingroasa. Dupa cateva minute, masuram temperatura, trebuie sa atinga 120 °C. Daca nu aveti un termometru, incercati proba firului. Luati intre doua degete dupa lingura cu care ati amestecat in sirop si departati degetele. Compozitia trebuie sa formeze un fir de 1,5 -2 cm care sa nu se rupa .

Turnam in fir siropul fierbinte peste bezea si mixam continuu. Dupa ce am terminat de pus siropul trebuie sa continuam cu mixatul pana ce bezeaua se raceste. Bezeaua italiana care rezulta trebuie sa fie tare si lucioasa .

Capsunile le puteti toca cubulete mici, asa cum am facut eu sau le puteti face piure cu ajutorul unui mixer vertical. Apoi se incorporeza usor in bezeaua rece.

Portionam spuma de capsuni obtinuta si o punem la frigider cateva ore, apoi este numai buna de mancat, decorata cu capsuni proaspete.

Incercati si voi reteta de spuma de capsuni, este grozav de buna si aromata.

Incearca si reteta de panna cotta cu capsuni, cheesecake fara coacere cu capsuni sau de tort cu capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise