Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate felii subtiri, pachet congelat (285 g) frunze de varza, verde tocate, dezghetate si stoarse bine, 3 cani lapte degresat (1%), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita ardei Cayenne, 3 linguri faina, 1 1/2 cana· boabe de porumb congelate, 115 9 cani brânza Manchego, rasa, 5 tortillas de porumb (15 cm diametru),, taiate in jumatate, Sos Knorr Grecesc
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se pune
usturoiul si se caleste 10 secunde. Se adauga
ciupercile si se calesc, amestecând des, 3 minute
sau pâna sunt fragede. Se adauga varza, si se mai
calesc, amestecând, 5 minute.
Într-un castronel, se toarna laptele, sarea si
ardelul Cayenne in faina si se amesteca pâna se
uniformizeaza
Amestecul de lapte se toarna peste varza; se
fierbe, amestecând des, 3-5 minute sau pâna când
sosul se Îngroasa putin si este ca o crema. Se
adauga porumbul. Se la de pe foc si se pune brânza
SI se amesteca pâna când se topeste.
Se aranjeaza 5 jumatati de tortil/a pe fundul unuI
vas transparent de copt cu diametrul de 23 cm.
Deasupra se pune jumatate din amestecul cu varza,
apoi restul de tortillas si restul de amestec cu varza.
Se coace 25 de minute sau pâna face basicute , se lasa la racit , dupa care se toarna sosul Knorr Grecesc.