autor:

brindusa

» » Supe de carne

Supa a ala grec

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
* 1 pui, taiat in bucati, * 1 morcov, * 2 cepe, * 1 bucata telina, * 2 foi dafin, * 3 l apa, * 300 g orez cu bob rotund (sau dupa cat de deasa vrei sa fie supa), * sare, piper, oregano, * 3 linguri ulei masline extravirgin, * 2 oua, * 2 lamai, sucul, * 1 lingura apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea

Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar.

Scoate puiul pe o farfurie. Strecoara supa si pune-o la fiert intr-o oala curata. Cand incepe sa fiarba adauga orezul, sare, piper, oregano, ulei si lasa pana cand orezul e fiert (cam 20 minute). Ia oala de pe foc.

In timpul acesta scoate carnea de pe oase.

Intr-un castron bate bine albusurile. Adauga amestecand: galbenusurile, apa si sucul de lamaie. Pune foarte incet supa fierbinte (in total cam o cana) amestecand incontinuu. Ai grija sa nu pui multa supa fierbinte deodata, pentru ca se branzeste oul. Adauga oul in supa amestecand incontinuu.

Adauga carnea de pui in supa si seveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa a ala grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu flechite

Supa de pui cu flechite

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata. Cand clocoteste

17 voturi    10 comentarii
40 min
Supe de carne
Supa de rosii cu pui

Supa de rosii cu pui

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste,

21 voturi    11 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Arata delicios! Felicitari! Trebuie s-o incerc si eu....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Tare, tare buna si frumoasa!

  • Fara foto

    maria mihalache , 16 mai 2010

    Delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare bine arata fetelor...

    • brindusa

      brindusa (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Pentru mine ce nu are rosii, bors sau zeama de varza e supa. Si in greceste se numeste Kotosoupa Avgolemono. :D

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte buna ciorba Brandusa ! E ciorba nu supa.... Nu am pus in ea dafin. Oare cum o fi ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • * 1 pui
  • taiat in bucati
  • * 1 morcov
  • * 2 cepe
  • * 1 bucata telina
  • * 2 foi dafin
  • * 3 l apa
  • * 300 g orez cu bob rotund (sau dupa cat de deasa vrei sa fie supa)
  • * sare
  • piper
  • oregano
  • * 3 linguri ulei masline extravirgin
  • * 2 oua
  • * 2 lamai
  • sucul
  • * 1 lingura apa

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios! Felicitari! Trebuie s-o incerc si eu....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema cu piept de curcan