autor:

CulinaryRainbow

» » Supe de legume

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2015

Ingrediente
500 g hribi (alte ciuperci de pădure sau pleurotus ), 20 cm dintr-o rădăcină de praz, 150 g orez (eu am folosit orez basmati și roșu ), un morcov potrivit, două felii de ardei tăiate cubulețe, 150-200 ml iaurt, zeamă de lămâie, sare și piper roșu, 50 ml ulei de porumb, verdeață de mărar și pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe?



Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune, conțin lecitină ceea ce ajută la reducerea depunerii de colesterol în organism. Acesta este un lucru foarte bun. Totuși, să nu uităm că această minunată ”carne a pământului” îmbunătățește acuratețea vizuală, conține acid folic, vitamine din grupul B și chiar vitamina D. O mână de ghebe conține mai mult potasiu decât o portocală, acesta ajutând la reglarea tensiunii arteriale.



Eu sunt carnivoră convinsă, dar ”carnea pământului” e delicioasă în felul ei. Această supă este una din preferatele mele. E ușoară, e consistentă și cel mai important: conține ”carne”. :)



Am pus la fiert, într-o oală, orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci, dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios.



Prazul și morcovul i-am tăiat julien i-am pus la călit în uleiul de porumb și puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie; am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.



Am pus ciupercile tăiate în oală, am pus și ardeiul, apoi am adăugat legumele călite. Am mai lăsat totul la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. Am adăugat condimentele, am presărat verdeața, et voilà!



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi

7 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa crema de legume cu zdrente de ou

Supa crema de legume cu zdrente de ou

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Mulțumesc! Mă bucur că vă pace. Și nouă ne place tare mult. :)

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Azi am incercat-o...super.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g hribi (alte ciuperci de pădure sau pleurotus )
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 150 g orez (eu am folosit orez basmati și roșu )
  • un morcov potrivit
  • două felii de ardei tăiate cubulețe
  • 150-200 ml iaurt
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper roșu
  • 50 ml ulei de porumb
  • verdeață de mărar și pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc! Mă bucur că vă pace. Și nouă ne place tare mult. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de telina