autor:

CulinaryRainbow

» » Supe de legume

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2015

Ingrediente
500 g hribi (alte ciuperci de pădure sau pleurotus ), 20 cm dintr-o rădăcină de praz, 150 g orez (eu am folosit orez basmati și roșu ), un morcov potrivit, două felii de ardei tăiate cubulețe, 150-200 ml iaurt, zeamă de lămâie, sare și piper roșu, 50 ml ulei de porumb, verdeață de mărar și pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe?



Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune, conțin lecitină ceea ce ajută la reducerea depunerii de colesterol în organism. Acesta este un lucru foarte bun. Totuși, să nu uităm că această minunată ”carne a pământului” îmbunătățește acuratețea vizuală, conține acid folic, vitamine din grupul B și chiar vitamina D. O mână de ghebe conține mai mult potasiu decât o portocală, acesta ajutând la reglarea tensiunii arteriale.



Eu sunt carnivoră convinsă, dar ”carnea pământului” e delicioasă în felul ei. Această supă este una din preferatele mele. E ușoară, e consistentă și cel mai important: conține ”carne”. :)



Am pus la fiert, într-o oală, orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci, dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios.



Prazul și morcovul i-am tăiat julien i-am pus la călit în uleiul de porumb și puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie; am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.



Am pus ciupercile tăiate în oală, am pus și ardeiul, apoi am adăugat legumele călite. Am mai lăsat totul la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. Am adăugat condimentele, am presărat verdeața, et voilà!



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa

Supa "hora vitaminelor" cu paste si parmezan

Toate legumele le curatam, le spalam si le tocam cubulete, in afara de pastaile de fasole ce sunt

2 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa de ghebe cu legume (proaspete)

Supa de ghebe cu legume (proaspete)

Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Mulțumesc! Mă bucur că vă pace. Și nouă ne place tare mult. :)

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Azi am incercat-o...super.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g hribi (alte ciuperci de pădure sau pleurotus )
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 150 g orez (eu am folosit orez basmati și roșu )
  • un morcov potrivit
  • două felii de ardei tăiate cubulețe
  • 150-200 ml iaurt
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper roșu
  • 50 ml ulei de porumb
  • verdeață de mărar și pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc! Mă bucur că vă pace. Și nouă ne place tare mult. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de visine
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide