autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa crema de ardei, rosii si morcovi (supa rosie)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
3 ardei grasi rosii,, 1-2 rosii,, 2 morcovi,, 1 ceapa,, 1 cartof,, 1 pastarnac,, 50 g telina,, 2-3 linguri ketchup,, unt cat o nuca,, 150 ml lapte,, 4 linguri ulei de masline,, 1 lngurita zahar,, 2 peperoni proaspeti sau in otet,, cateva frunzulite de spanac si patrunjel pentru decor,, sare, piper, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii, cartoful, ceapa, telina si pastarnacul, spalati-le si taiati-le bucati mari. Spalati ardeii si rosiile si curatati-le de cotoare si ardeii de seminte, apoi taiati-le bucati mari. Puneti la fiert in 2,5 litri de apa rece cu putina sare toate legumele.
Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute, adaugati zaharul, uleiul de masline, ketchup-ul, dregeti gustul de sare, piper, paprika. Luati supa de pe foc, adaugati untul si laptele, apoi mixati.
Puneti supa in farfurii si decorati cu fasii de peperoni, frunze verzi de patrunjel sau spanac. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ardei, rosii si morcovi (supa rosie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

1. Se spala bine legumele si se curata, iar apoi se pun la fiert in oala, mai putin rosiile. 2. Se

14 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Felicitari Doina, arata senzational

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Felicitari ,incearca si pune o sfecla rosie mica taiata cubulete ,e o bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc mult. Face parte din triptic, alaturi de cea verde si cea portocalie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari,frumoasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 3 ardei grasi rosii,
  • 1-2 rosii,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • unt cat o nuca,
  • 150 ml lapte,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 lngurita zahar,
  • 2 peperoni proaspeti sau in otet,
  • cateva frunzulite de spanac si patrunjel pentru decor,
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

susu (Chef de cuisine)

Felicitari Doina, arata senzational

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de perisoare cu conopida