autor:

Cocktail of Senses

» » Supe de legume

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru supa crema aveti nevoie de:, - 1 conopida, - 500 ml supa pui, - 100 ml apa, - 1 ceapa taiata juliene, - 3 catei usturoi, - piper alb, - 2 linguri mari smantana, - o mana parmezan ras, , Pentru focaccia:, - 1 ou, - 8 linguri faina, - 3 linguri iaurt, - 1,5 lingura ulei masline, - sare de mare, - 1/2 lingurita zahar, - 1 lingurita praf de copt, - 1 cubulet unt, - putin chimen, - putin cimbru uscat, - putin busuioc uscat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare, cel putin reteta de focaccia este foarte simpla. Supa crema poate fi cu usurinta si de post daca renuntati la smantana si parmezan.

Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare.

Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute. Atentie daca folositi cubulet de supa, deoarece aceste are deja un continut mare de sare si nu va fi nevoie sa mai adaugati.

In acest timp coaceti si catetii de usturoi, necuratati, timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie.

Dupa cele 20 de minute scurse, inlaturati capacul si mai lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Dupa aceea adaugati si miezul de usturoi copt, smantana, piperul alb si mixati cu blenderul pana devine o crema omogeana.

Lasati sa se odihneasca 10 minute, timp in care se va mai ingrosa, apoi mai adaugati 50-70 ml apa si amestecati bine.

Pentru focaccia am amestecat oul cu iaurtul, faina, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea pana am obtinut un aluat moale si lipicios.

Ungeti cu unt o tigaie maricica si folosind dosul unei linguri intindeti aluatul uniform pe fundul tigaii. Condimentati cu chimen, busuic si cimbru apoi acoperiti cu folie de aluminiu sau un capac. Lasati la foc mic timp de 10 minute, timp in care nu aveti voie de ridicati capacul. Dupa 10 minute il puteti inlatura, iar dupa gust o mai puteti lasa cateva minute pe foc. Eu o prefer putin arsa :), asa ca 4 minute au fost suficiente.

Serviti supa crema cu parmezan, un strop de ulei de masline (optional) si focaccia calda alaturi.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ si pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu focaccia de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Supa de zarzavat rapida la Robochef

Supa de zarzavat rapida la Robochef

Se pun in blender ceapa,morcovul,albitura curatate de coaja,spalate si se maruntesc.Apoi,se adauga

8 voturi    8 comentarii
10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cocktail of Senses

    Cocktail of Senses (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2014

    Sa imi pui daca ai incercat-o!

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    Super delicios! O reteta ce merita incercata...

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru supa crema aveti nevoie de:
  • - 1 conopida
  • - 500 ml supa pui
  • - 100 ml apa
  • - 1 ceapa taiata juliene
  • - 3 catei usturoi
  • - piper alb
  • - 2 linguri mari smantana
  • - o mana parmezan ras
  • Pentru focaccia:
  • - 1 ou
  • - 8 linguri faina
  • - 3 linguri iaurt
  • - 1,5 lingura ulei masline
  • - sare de mare
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 cubulet unt
  • - putin chimen
  • - putin cimbru uscat
  • - putin busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Cocktail of Senses (Chef de cuisine)

Sa imi pui daca ai incercat-o!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de taietei