autor:

anuta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
(pentru 2 portii), 1/2 kg dovleac de placinta, 1 cartof mare, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2 cubulete de Maggi Legume, sare, un pic de ulei, 2-3 stelute de anason, baghetelele aromate:, 5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac, un cub mic de unt, 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se presara cubuletele de Maggi Legume, un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert, se adauga si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote, apoi se scot afara. Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender, apoi se dilueaza cu supa pana ajungem la consistenta dorita.

Se incinge untul intr-o craticioara, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasam sa caramelizeze un pic, apoi adaugam baghetelele si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut pana se inmoaie. Caramelul obtinut are un gust dulce amarui, aromatizat.

Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de ardei kapia si rosii

Supa crema de ardei kapia si rosii

Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine, se taie in 2-3 bucati si se pun la fiert

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Pentru inceput se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, iar morcovul

8 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 1/2 kg dovleac de placinta
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cubulete de Maggi Legume
  • sare
  • un pic de ulei
  • 2-3 stelute de anason
  • baghetelele aromate:
  • 5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac
  • un cub mic de unt
  • 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

4 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de fasole