Supa crema de dovlecel cu somon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovlecel cu somon

Ingrediente

  • 200 g cartofi
  • 600 g dovlecei
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 600 ml supa de legume
  • 100 g file de somon (fara piele)
  • 150 ml smantana
  • marar
  • sare, piper, nucsoara, ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii si dovleceii si se taie cuburi. Se incinge ulei si se calesc ceapa si usturoiul tocate. Apoi se adauga cartofii si dovleceii si se amesteca putin. Se stinge cu vin si se toarna supa de legume. Se lasa la fiert 20 de minute.

Se spala pestele, se sterge si se fierbe bucata intreaga de file 5 minute. Se scoate pestele si cateva polonice de zeama care se pune deoparte intr-un bol. Se ia oala de pe foc.

Pestele se rupe bucatele cu o furculita si se lasa deoparte.

Se paseaza supa cu blenderul. In cazul in care supa este prea groasa se adauga zeama pana se obtine consistenta dorita. Se adauga smantana, marar tocat, sare, piper, un varf de lingurita de nucsoara si se mai paseaza o data.

Se readauga fileul de somon si se mai pune supa pe foc pentru un clocot.

Se garniseste cu smantana si marar tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor