Supa-crema de legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 800 g cartofi
  • • 4 ardei grasi
  • • 2 morcovi
  • • o felie de telina
  • • 2 cepe
  • • 3 catei de usturoi
  • • 3 linguri de unt sau margarina
  • • 400 g smantana dulce
  • • patrunjel tocat
  • • susan
  • • sare si piper

Mod de preparare

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii mai groase; daca folosim cartofi mai mari, taiem feliile in jumatati sau sferturi. Curatam si taiem cubulete ardeii, telina si morcovii. Curatam si tocam marunt ceapa si o calim in ulei bine incins, adaugam usturoiul taiat feliute, dupa un minut punem ardeii si, la urma, jumatate din cantitatea de cartofi. Cand acestia devin sticlosi, turnam 3 l de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit, timp de 20 min. Trecem apoi supa prin sita, pasand legumele. Cartofii ramasi ii prajim in unt intr-o tigaie cu capac, pana devin aurii si apoi presaram deasupra susanul. Adaugam la supa smantana, cartofii prajiti si patrunjelul tocat si potrivim de sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor