Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii mai groase; daca folosim cartofi mai mari, taiem feliile in jumatati sau sferturi. Curatam si taiem cubulete ardeii, telina si morcovii. Curatam si tocam marunt ceapa si o calim in ulei bine incins, adaugam usturoiul taiat feliute, dupa un minut punem ardeii si, la urma, jumatate din cantitatea de cartofi. Cand acestia devin sticlosi, turnam 3 l de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit, timp de 20 min. Trecem apoi supa prin sita, pasand legumele. Cartofii ramasi ii prajim in unt intr-o tigaie cu capac, pana devin aurii si apoi presaram deasupra susanul. Adaugam la supa smantana, cartofii prajiti si patrunjelul tocat si potrivim de sare si piper.
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii