autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
2 morcovi,, 1 ceapa,, 1 cartof,, 1 pastarnac,, 50 g telina,, 2-3 linguri ketchup,, 250 ml bulion,, unt cat o nuca,, 50 ml lapte,, 4 linguri ulei,, 2 lingurite zahar,, cateva frunzulite de spanac sau patrunjel pentru decor,, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati si spalati toate legumele, taiati-le bucati mari si puneti-le la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece cu putina sare.
Dupa 25 de minute, adaugati bulionul, lasati sa mai fiarba 5 minute si luati vasul de pe foc.
Adaugati untul, laptele clocotit, zaharul, uleiul, ketchup-ul.
Mixati pana ce supa devine omogena, apoi dregeti gustul de sare, piper.
Daca mai trebuie adaugati putin zahar sau putin ketchup pentru culoare.
Cand puneti supa fierbinte in farfurii decorati cu cate o frunzulita verde de spanac sau patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi (supa portocalie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Mod de preparare: Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot,

5 voturi    3 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O supa de nota 10 .

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Si foarte sanatoasa. :)

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Un deliciu.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • 250 ml bulion,
  • unt cat o nuca,
  • 50 ml lapte,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 lingurite zahar,
  • cateva frunzulite de spanac sau patrunjel pentru decor,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O supa de nota 10 .

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Supe de legume

Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele t?iate în cubule?e mici, le-am c?lit cu pu?in ulei pân? s-au înmuiat. Apoi am ad?ugat ap?, vegeta, sare,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu naut