Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Ingrediente

  • -2 bucati de pastarnac
  • -1 cutie conserva de fasole alba
  • -4 căței de usturoi
  • -1 ceapa alba
  • -1 ardei galben
  • -3 cani supa de legume
  • -1 lingurita rozmarin proaspăt, sau uscat
  • -1 lingura zeama de lămâie
  • -1 crenguta de cimbru
  • -sare si piper
  • -3 linguri ulei de măsline
  • Topping pentru servire:
  • Uleiul de curry:
  • -4 lingurite ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 varf de cutit de curry
  • -2 linguri seminte de dovleac prajite
  • -1 linguriță seminte de susan prăjite
  • Pentru servire:
  • -crutoane de pâine prăjită usturoiate
  • Decor:
  • -crengute proaspete de cimbru

Mod de preparare

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.

Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de apa rece.O strecuram si o lasăm deoparte.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le curatam si le tăiem cubulete mărunte.

*Pregatim supa;

1.Punem intr-o oala uleiul de măsline si adăugăm legumele la prăjit.

2.Când sunt sticloase, adăugăm pastranacul, crenguta de cimbru, rozmarinul si continuam prajirea la foc mediu pana pastarnacul începe asa aibă o culoare aurie.

3.Adăugăm supa de legume, sare, piper după gust, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc mic pana pastranacul este pătruns.

4.După acest timp îndepărtăm crenguta de cimbru, adăugăm fasolea din conserva si mai lasam sa fiarba in clocot alte 5 minute.

5.Tragem oala deoparte si rastunam continutul ei in blenderul performant Oster Classic Chrome.

6.Mixam cam 4 minute la viteza medie, adăugăm zeama de lamaie si apoi mai mixam alte 2 minute la viteza mare.

*Pregătim topping-ul;

1.Intr-o tigaie punem semintele de dovleac, susanul si le prajim cam 1-2 minute.

2.Rasturnam apoi intr-un castronel semintele si le punem deoparte.

3.In aceeasi tigaie adăugăm apoi uleiul de măsline, usturoiul ras, praful de curry si prajim totul la foc iute cam 1 minut.Tragem apoi tigaia deoparte.

4.Pregătim crutoane de pâine prăjită pentru servire.

5.Turnam supa de păstarnac si fasole in castroane, boluri, farfurii sau în ce doriti.

6.Deasupra presaram seminte de dovleac si de susan.

8.Punem si cate o lingurita de ulei automatizat cu usturoi si curry si supa crema este gata.

9.O servim fierbinte alaturi de crutoane de pâine simple, sau date cu usturoi.

Poftă mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise