Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Ingrediente

  • -2 bucati de pastarnac
  • -1 cutie conserva de fasole alba
  • -4 căței de usturoi
  • -1 ceapa alba
  • -1 ardei galben
  • -3 cani supa de legume
  • -1 lingurita rozmarin proaspăt, sau uscat
  • -1 lingura zeama de lămâie
  • -1 crenguta de cimbru
  • -sare si piper
  • -3 linguri ulei de măsline
  • Topping pentru servire:
  • Uleiul de curry:
  • -4 lingurite ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 varf de cutit de curry
  • -2 linguri seminte de dovleac prajite
  • -1 linguriță seminte de susan prăjite
  • Pentru servire:
  • -crutoane de pâine prăjită usturoiate
  • Decor:
  • -crengute proaspete de cimbru

Mod de preparare

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.

Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de apa rece.O strecuram si o lasăm deoparte.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le curatam si le tăiem cubulete mărunte.

*Pregatim supa;

1.Punem intr-o oala uleiul de măsline si adăugăm legumele la prăjit.

2.Când sunt sticloase, adăugăm pastranacul, crenguta de cimbru, rozmarinul si continuam prajirea la foc mediu pana pastarnacul începe asa aibă o culoare aurie.

3.Adăugăm supa de legume, sare, piper după gust, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc mic pana pastranacul este pătruns.

4.După acest timp îndepărtăm crenguta de cimbru, adăugăm fasolea din conserva si mai lasam sa fiarba in clocot alte 5 minute.

5.Tragem oala deoparte si rastunam continutul ei in blenderul performant Oster Classic Chrome.

6.Mixam cam 4 minute la viteza medie, adăugăm zeama de lamaie si apoi mai mixam alte 2 minute la viteza mare.

*Pregătim topping-ul;

1.Intr-o tigaie punem semintele de dovleac, susanul si le prajim cam 1-2 minute.

2.Rasturnam apoi intr-un castronel semintele si le punem deoparte.

3.In aceeasi tigaie adăugăm apoi uleiul de măsline, usturoiul ras, praful de curry si prajim totul la foc iute cam 1 minut.Tragem apoi tigaia deoparte.

4.Pregătim crutoane de pâine prăjită pentru servire.

5.Turnam supa de păstarnac si fasole in castroane, boluri, farfurii sau în ce doriti.

6.Deasupra presaram seminte de dovleac si de susan.

8.Punem si cate o lingurita de ulei automatizat cu usturoi si curry si supa crema este gata.

9.O servim fierbinte alaturi de crutoane de pâine simple, sau date cu usturoi.

Poftă mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise