autor:

Fara foto

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Ingrediente
-2 bucati de pastarnac, -1 cutie conserva de fasole alba, -4 căței de usturoi, -1 ceapa alba, -1 ardei galben, -3 cani supa de legume, -1 lingurita rozmarin proaspăt, sau uscat, -1 lingura zeama de lămâie, -1 crenguta de cimbru, -sare si piper, -3 linguri ulei de măsline, Topping pentru servire:, Uleiul de curry:, -4 lingurite ulei de măsline, -1 cățel de usturoi, -1 varf de cutit de curry, -2 linguri seminte de dovleac prajite, -1 linguriță seminte de susan prăjite, Pentru servire:, -crutoane de pâine prăjită usturoiate, Decor:, -crengute proaspete de cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.

Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de apa rece.O strecuram si o lasăm deoparte.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le curatam si le tăiem cubulete mărunte.

*Pregatim supa;

1.Punem intr-o oala uleiul de măsline si adăugăm legumele la prăjit.

2.Când sunt sticloase, adăugăm pastranacul, crenguta de cimbru, rozmarinul si continuam prajirea la foc mediu pana pastarnacul începe asa aibă o culoare aurie.

3.Adăugăm supa de legume, sare, piper după gust, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc mic pana pastranacul este pătruns.

4.După acest timp îndepărtăm crenguta de cimbru, adăugăm fasolea din conserva si mai lasam sa fiarba in clocot alte 5 minute.

5.Tragem oala deoparte si rastunam continutul ei in blenderul performant Oster Classic Chrome.

6.Mixam cam 4 minute la viteza medie, adăugăm zeama de lamaie si apoi mai mixam alte 2 minute la viteza mare.

*Pregătim topping-ul;

1.Intr-o tigaie punem semintele de dovleac, susanul si le prajim cam 1-2 minute.

2.Rasturnam apoi intr-un castronel semintele si le punem deoparte.

3.In aceeasi tigaie adăugăm apoi uleiul de măsline, usturoiul ras, praful de curry si prajim totul la foc iute cam 1 minut.Tragem apoi tigaia deoparte.

4.Pregătim crutoane de pâine prăjită pentru servire.

5.Turnam supa de păstarnac si fasole in castroane, boluri, farfurii sau în ce doriti.

6.Deasupra presaram seminte de dovleac si de susan.

8.Punem si cate o lingurita de ulei automatizat cu usturoi si curry si supa crema este gata.

9.O servim fierbinte alaturi de crutoane de pâine simple, sau date cu usturoi.

Poftă mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint

0 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • -2 bucati de pastarnac
  • -1 cutie conserva de fasole alba
  • -4 căței de usturoi
  • -1 ceapa alba
  • -1 ardei galben
  • -3 cani supa de legume
  • -1 lingurita rozmarin proaspăt
  • sau uscat
  • -1 lingura zeama de lămâie
  • -1 crenguta de cimbru
  • -sare si piper
  • -3 linguri ulei de măsline
  • Topping pentru servire:
  • Uleiul de curry:
  • -4 lingurite ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 varf de cutit de curry
  • -2 linguri seminte de dovleac prajite
  • -1 linguriță seminte de susan prăjite
  • Pentru servire:
  • -crutoane de pâine prăjită usturoiate
  • Decor:
  • -crengute proaspete de cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de cartofi dulci Supa-crema de cartofi dulci

Nu credeam ca o simpla supa-crema poate sa fie atat de pufoasa, cred ca e cuvantul potrivit. Daca treceti pe aici si cititi reteta,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Soup - piure cu cascaval si ciuperci