autor:

Dan65

» » Supe de legume

Supa crema de rosii cu ou

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru 6 portii: - 1,5 l suc de rosii -3 morcovi potriviti ca marime -1 ceapa mai marisoara -1/4 radacina de telina mai mica -50 ml ulei -1 pahar de vin alb -1 lingura de faina -1 pahar lapte -6 oua -3-4 frunze de patrunjel verde sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam de coaja ceapa, morcovii si bucata de telina. Tocam ceapa cit mai marunt si dam morcovii si telina pe razatoarea pentru coaja de lamiie. Intr-o oala punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga, punem la calit ceapa si o lasam sa se friga pina cind devine sticloasa. Stingem cu vinul si adaugam morcovii si telina. Amestecam bine si lasam sa se mai caleasca circa 5 minute, pentru a se amesteca aromele si a se evapora vinul. Dupa care adaugam sucul de rosii (si eventual 1-2 rosii taiate cubulete cit mai mici), amestecam bine, mai adaugam circa 1,5 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit, circa 40 de minute, pina cind toate legumele sunt bine fierte. Amestecam din cind in cind si daca este nevoie mai adaugam apa. Cind legumele sunt fierte punem intr-un castron faina si laptele, amestecam bine cu un tel pentru a nu se face cocoloase, dupa care cu un polonic punem peste supa din oala, pina cind amestecul devine fierbinte, dupa care adaugam amestecul in oala de supa. Dam la foc mare si cind incepe sa clocoteasca incepem sa spargem ouale, direct in oala, unu cite unu si lasam sa fiarba inca 10 minute. Primele 3-4 minute dupa ce am spart ouale, nu trebuie sa amestecam pentru a nu sparge ouale, dupa care amestecam usor, la fel pentru a nu le sparge, de 2-3 ori, pina cind se fierb bine ouale. Cind ouale sunt fierte bine, potrivim de sare si piper, dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt, mai lasam sa dea un clocot si supa este gata. Se poate face si varianta de post, eliminind ouale si laptele. Amestecul de faina se poate face cu apa calduta sau daca avem cu lapte de soia. Se poate servi cu crutoane de piine prajita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume si rosii cu taitei

Supa crema de legume si rosii cu taitei

De cand am vazut pastele acestea am zis ca trebuie sa fac o supa de rosii si sa le adaug in ea. Nu

8 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri
Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in

4 voturi    8 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: - 1,5 l suc de rosii -3 morcovi potriviti ca marime -1 ceapa mai marisoara -1/4 radacina de telina mai mica -50 ml ulei -1 pahar de vin alb -1 lingura de faina -1 pahar lapte -6 oua -3-4 frunze de patrunjel verde sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa Chinezeasca