Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Ingrediente

  • 100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate)
  • 100 gr. spanac congelat
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov (la alegere)
  • 100 gr. smântână sau frișcă (12%)
  • 1 cub maggi
  • cașcaval ras (parmezan)
  • puțin unt

Mod de preparare

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă (această cantitate ajunge pentru 4 persoane). Cînd sunt gata legumele (fierte și moi), adăugăm spanacul (decongelat) și mai lăsăm 5 minute până dă în clocot. Luăm cratița de pe foc și strivim ingredientele cu un blender până obținem o consistență omogenă. Punem cratița înapoi pe foc și adăugăm frișca/smântâna. Între timp ciupercile (proaspete sau decongelate) le frigem în tigaie cu puțin unt. Cînd supa va da în clocot, adăugăm ciupercile și stingem focul. Se servește cu puțin cașcaval ras. Eu am folosit de data asta Comté.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise