autor:

Fara foto

» » Supe de legume

supa crema de sparanghel

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
500g sparanghel, 20g faina, 100ml lapte, 100kg ceapa, 20g patrunjel, 100g unt, 2 buc., 10g sare, 20g marar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (2-3 cm.), care se fierb intr-un vas separat pana se inmoaie. In alta oala se pun in doi litri de apa rece ceapa si sparanghelul, lasand sa clocoteasca la foc molcom pana cand sparanghelul e bine fiert. Se strecoara zeama, iar sparanghelul se da prin pasoar. Untul (75g) se incinge intr-un vas separat, se presara faina care se amesteca bine pana devine de culoarea lunii, se stinge cu pireul si zeama de la sparanghel, se adauga sarea cuvenita si se infrateste cu galbenusurile chinuite cu bataia, dupa care se toarna in oala luata de pe foc, impreuna cu untul ramas si verdeata tocata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute

6 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de loboda