autor:

nicoleta lacatus

» » Supe de legume

supa cu galusti

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 legatura ceapa verde, 2 morcovi, 1 telina, 1 cana gris, 2 oua, suc de rosii, patrunjel verde, 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se fierbe cu sare intreg. Cand este fiert, se strecoara obtinandu-se supa.
Intre timp se pregatesc galustile: se freaca galbenusurile cu grisul, putina sare, iar albusurile se bat spuma si se adauga impreuna cu bicarbonatul stins.
Se ia cu lingura din compozitie si se pun in supa si se fierb 15-20 minute. Apoi se adauga sucul de rosii, 1 pahar apa si se mai fierb 10 minute. Cand sunt fierte se da la o parte si se adauga patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa cu galusti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa din copanele de pui cu galusti.

Supa din copanele de pui cu galusti.

Mod de preparare. Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Supa de rosii cu galusti.

Supa de rosii cu galusti.

Se spala rosiile, se pun intregi la fiert pentru cel putin 30 minute.Stingem focul si le lasam putin

13 voturi    15 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    Supa de galuste e minunata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Arata excelent si grasimea de deasupra este ulei pus in supa banuiesc,ptr ca nu ai niciun fel de carne.Felicitari ai un 10 mare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Arata bine supita ta...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu este nevoie de bicarbonat daca faci compozitia mai moale si o lasi sa se odihneasca 1/2 de ora. Vor fi foarte frumoase si pufoase.

    • Fara foto

      alinutza , 26 septembrie 2008

      Daca vreti sa va iasa galustele pufoase fara ulei, inainte de a pune galustele (indiferent de cat de mult gris ati pus) puneti o jumatate de cana de apa rece si dupa aceea galustele. Insa aveti grija cam 15-20 min nu le lasati nesupravegheate, cum a inceput apa sa fiarba mai puneti 1/2 cana apa rece si inca de vreo 3 ori si dupa aceea lasati apa sa fiarba. O sa va iasa fff pufoase si gustoase. Eu nu pun decat oua si gris, eventual si branza de vaci. De ce asa? Pentru ca daca apa fierbe prea tare galustele se vor face doar la suprafata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

      Sa va spun un secret : daca vreti sa va iasa galustele pufoase, dupa ce ati pus 1/2 din gris, puneti 1-2 linguri ulei si continuati procedeul... Dupa ce au fiert , lasa-ti-le in supa fierbinte inca 20 minute

    • Fara foto

      petronela bunescu (Maestru bucatar) , 27 iunie 2008

      pare un pic cam grasa , as vrea sa stiu d c

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 cana gris
  • 2 oua
  • suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Supa de galuste e minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE