autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Supe de legume

Supă de chimen în 2 variante

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
1)9 legume diferite:ceapa, morcov, praz, pătrunjel, ţelină, păstârnac, gulie, varză, brocoli, cartofi(ce aveţi, dar 9 diferite), , 2 linguriţe de chimen măcinat, , 2 linguri de ulei de măsline, , boia, , sare, , Opţional:, , tăiţei, , crutoane, , orez, , 2) 3 morcovi, , ţelină, , pătrunjel, , ceapă, , 2 linguriţe de chimen măcinat, , 2 linguri de ulei de măsline, , sare, , faină, , smântână, , Opţional:, , tăiţei, , crutoane, , orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

17 voturi

Mod de preparare

1) Se taie legumele si se face o supă.

Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se ia de pe foc si se adaugă boia şi 2 linguri de ulei de
măsline.

Se stinge cu supă fierbinte.

Se pot adăuga tăiţei, orez sau se poate servi cu crutoane.

2)Se taie fin ceapa şi se căleste în tigaie fără foc, cu puţină sare. Nu se pune ulei, se căleşte în suc
propriu. Se adaugă restul zarzavatului şi puţină apă.
Chimenul se rumeneşte puţin în tigaie fără ulei.
Uleiul se pune doar când se ia de pe foc.
Se face un sos alb din făină şi smântână.
Se serveşte cu crutoane sau se pun tăiţei.

NOTĂ

Aceste supe sunt preparate dupa reţeta dnei doctor Virginia Faur, reţete prezentate la Radio România
Actualităţi
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de chimen în 2 variante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt

13 voturi    5 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de ciuperci cu nuci

Supa crema de ciuperci cu nuci

Se incinge untul; se adauga legumele si nuca prajita putin inainte si se amesteca 5 minute, la foc

3 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Ambele retete sunt de nota 10 cu felicitari !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

    Ca o fi cu 9 , ca o fi cu 10 legume, cred ca este delicioasa, mai ales cu crutoane prajite si date cu usturoi.... Yammi-yammi....

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Gustoasa si sanatoasa! Felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Aratã ispititor de bunã, prefer cu crutoane!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Delicioasa! si mie imi place tare mult , cu crutoane. *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Foarte bunw ambele retete; mie imi place foarte mult supa de chimin cu crutoane.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Chiar mi-ai facut pofta si mi-ai dat o idee ca nu am mai pregatit de multisor...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1)9 legume diferite:ceapa
  • morcov
  • praz
  • pătrunjel
  • ţelină
  • păstârnac
  • gulie
  • varză
  • brocoli
  • cartofi(ce aveţi
  • dar 9 diferite)
  • 2 linguriţe de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • boia
  • sare
  • Opţional:
  • tăiţei
  • crutoane
  • orez
  • 2) 3 morcovi
  • ţelină
  • pătrunjel
  • ceapă
  • 2 linguriţe de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • faină
  • smântână
  • Opţional:
  • tăiţei
  • crutoane
  • orez

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Ambele retete sunt de nota 10 cu felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de morcovi (supa portocalie)