autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Supe de legume

Supă de chimen în 2 variante

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
1)9 legume diferite:ceapa, morcov, praz, pătrunjel, ţelină, păstârnac, gulie, varză, brocoli, cartofi(ce aveţi, dar 9 diferite), , 2 linguriţe de chimen măcinat, , 2 linguri de ulei de măsline, , boia, , sare, , Opţional:, , tăiţei, , crutoane, , orez, , 2) 3 morcovi, , ţelină, , pătrunjel, , ceapă, , 2 linguriţe de chimen măcinat, , 2 linguri de ulei de măsline, , sare, , faină, , smântână, , Opţional:, , tăiţei, , crutoane, , orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

17 voturi

Mod de preparare

1) Se taie legumele si se face o supă.

Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se ia de pe foc si se adaugă boia şi 2 linguri de ulei de
măsline.

Se stinge cu supă fierbinte.

Se pot adăuga tăiţei, orez sau se poate servi cu crutoane.

2)Se taie fin ceapa şi se căleste în tigaie fără foc, cu puţină sare. Nu se pune ulei, se căleşte în suc
propriu. Se adaugă restul zarzavatului şi puţină apă.
Chimenul se rumeneşte puţin în tigaie fără ulei.
Uleiul se pune doar când se ia de pe foc.
Se face un sos alb din făină şi smântână.
Se serveşte cu crutoane sau se pun tăiţei.

NOTĂ

Aceste supe sunt preparate dupa reţeta dnei doctor Virginia Faur, reţete prezentate la Radio România
Actualităţi
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de chimen în 2 variante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de praz cu crouton de somon fume

Supa de praz cu crouton de somon fume

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri; Pune-le la

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supã cremã de dovleac si praz

Supã cremã de dovleac si praz

1) Ceapa si usturoiul tocat se cãlesc în uleiul de mãsline. Adaugã cartofi si dovleacul tãiat

4 voturi    5 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Ambele retete sunt de nota 10 cu felicitari !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

    Ca o fi cu 9 , ca o fi cu 10 legume, cred ca este delicioasa, mai ales cu crutoane prajite si date cu usturoi.... Yammi-yammi....

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    Gustoasa si sanatoasa! Felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Aratã ispititor de bunã, prefer cu crutoane!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Delicioasa! si mie imi place tare mult , cu crutoane. *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Foarte bunw ambele retete; mie imi place foarte mult supa de chimin cu crutoane.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Chiar mi-ai facut pofta si mi-ai dat o idee ca nu am mai pregatit de multisor...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1)9 legume diferite:ceapa
  • morcov
  • praz
  • pătrunjel
  • ţelină
  • păstârnac
  • gulie
  • varză
  • brocoli
  • cartofi(ce aveţi
  • dar 9 diferite)
  • 2 linguriţe de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • boia
  • sare
  • Opţional:
  • tăiţei
  • crutoane
  • orez
  • 2) 3 morcovi
  • ţelină
  • pătrunjel
  • ceapă
  • 2 linguriţe de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • faină
  • smântână
  • Opţional:
  • tăiţei
  • crutoane
  • orez

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Ambele retete sunt de nota 10 cu felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de loboda