autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ciuperci si legume de iarna

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 4 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat felii subtiri, 1 pastârnac mare (circa 225 g), taiat felii subtiri, 1 capatâna mica de varza verde (700 g), tocata (cam 8 cani), 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima, 1/3 cana marar proaspat tocat, 1/3 cana pasta de rosii, 1/4 cana otet din vin rosu, 3/4 lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel se pun ciupercile shiitake cu apa fiarta. Se Iasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie ciupercile. Se scot ciupercile din lichid, pastrând lichidul. Se curata cozile ciupercilor, Iar palariiie se taie bucati mari. Lichidul pastrat se strecoara printr-o sita fina sau printr-un filtru de cafea; se pune deoparte
2 Într-o cratita mare se încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute, sau pana când ceapa devine aurie. Se adauga morcovul si pastârnacul si se prajesc 5 minute sau pâna devine morcovul crocant-fraged.
3 Se adauga varza, se amesteca. Se acopera si se mai tin pe foc 5 minute sau pâna când varza începe sa se moaie. Se adauga ciupercile si lichidul pus deoparte, fasolea Lima, mararul pasta de rosii, otetul, sarea si 3 cani de apa; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic, se acopera si se mal fierb 25 de minute sau pâna când supa este bogat aromata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci si legume de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa Crema de Linte Rosie

Supa Crema de Linte Rosie

Taiem marunt ceapa. Tocam fin usturoiul. Taiem morcovul in rondele subtiri. Tocam marunt telina.

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supa minestrone

Supa minestrone

In olita pentru supa, punem untul sa se incinga apoi adaugam toate legumele curatate, spalate si

3 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 4 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat felii subtiri
  • 1 pastârnac mare (circa 225 g)
  • taiat felii subtiri
  • 1 capatâna mica de varza verde (700 g)
  • tocata (cam 8 cani)
  • 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima
  • 1/3 cana marar proaspat tocat
  • 1/3 cana pasta de rosii
  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 3/4 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă de roșii cu linte (de post)