Supa de ciuperci si legume de iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov mare, taiat felii subtiri
  • 1 pastârnac mare (circa 225 g), taiat felii subtiri
  • 1 capatâna mica de varza verde (700 g), tocata (cam 8 cani)
  • 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima
  • 1/3 cana marar proaspat tocat
  • 1/3 cana pasta de rosii
  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 3/4 lingurita de sare

Mod de preparare

1 Într-un castronel se pun ciupercile shiitake cu apa fiarta. Se Iasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie ciupercile. Se scot ciupercile din lichid, pastrând lichidul. Se curata cozile ciupercilor, Iar palariiie se taie bucati mari. Lichidul pastrat se strecoara printr-o sita fina sau printr-un filtru de cafea; se pune deoparte

2 Într-o cratita mare se încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute, sau pana când ceapa devine aurie. Se adauga morcovul si pastârnacul si se prajesc 5 minute sau pâna devine morcovul crocant-fraged.

3 Se adauga varza, se amesteca. Se acopera si se mai tin pe foc 5 minute sau pâna când varza începe sa se moaie. Se adauga ciupercile si lichidul pus deoparte, fasolea Lima, mararul pasta de rosii, otetul, sarea si 3 cani de apa; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic, se acopera si se mal fierb 25 de minute sau pâna când supa este bogat aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise