autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de ciuperci si legume de iarna

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, tocata marunt, 4 catei de usturoi, tocati, 1 morcov mare, taiat felii subtiri, 1 pastârnac mare (circa 225 g), taiat felii subtiri, 1 capatâna mica de varza verde (700 g), tocata (cam 8 cani), 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima, 1/3 cana marar proaspat tocat, 1/3 cana pasta de rosii, 1/4 cana otet din vin rosu, 3/4 lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel se pun ciupercile shiitake cu apa fiarta. Se Iasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie ciupercile. Se scot ciupercile din lichid, pastrând lichidul. Se curata cozile ciupercilor, Iar palariiie se taie bucati mari. Lichidul pastrat se strecoara printr-o sita fina sau printr-un filtru de cafea; se pune deoparte
2 Într-o cratita mare se încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute, sau pana când ceapa devine aurie. Se adauga morcovul si pastârnacul si se prajesc 5 minute sau pâna devine morcovul crocant-fraged.
3 Se adauga varza, se amesteca. Se acopera si se mai tin pe foc 5 minute sau pâna când varza începe sa se moaie. Se adauga ciupercile si lichidul pus deoparte, fasolea Lima, mararul pasta de rosii, otetul, sarea si 3 cani de apa; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic, se acopera si se mal fierb 25 de minute sau pâna când supa este bogat aromata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci si legume de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de chimen

Supa de chimen

Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma

6 voturi    5 comentarii
20 min
Supe de legume
Ajo Blanco

Ajo Blanco

Ajo blanco, tradus prin ,,usturoi alb", o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte de migdale,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 4 catei de usturoi
  • tocati
  • 1 morcov mare
  • taiat felii subtiri
  • 1 pastârnac mare (circa 225 g)
  • taiat felii subtiri
  • 1 capatâna mica de varza verde (700 g)
  • tocata (cam 8 cani)
  • 1 1/4 cana muguri congelati de fasole Lima
  • 1/3 cana marar proaspat tocat
  • 1/3 cana pasta de rosii
  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 3/4 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorba de salata verde cu bacon si omleta