autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de ficat cu crutoane

Autor: Argus (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Argus (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Ingrediente
½ kg ficat de porc, 2 felii de paine alba, 2 galbenusuri de ou, 2 litri supa de zarzavat, 1 lingura de mustar cu hrean, 2 linguri de smantana, 1 lingura de faina, sare, piper, foi de dafin, o lingurita rasa de enibahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care am pus doua foi de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce a fiert, se scurge si se da prin masina de tocat carne, impreuna cu feliile de paine alba.

Se pune intr-un vas de 3 litri, se adauga supa de zarzavat si se fierbe cca 2 min. dupa care se ia de pe foc. Separat se prepara un liezon (ingroseala) din galbenusurile de ou, mustar, smantana si faina, care se omogenizeaza foarte bine cu telul, pentru a nu forma aglomerari, care apoi se inglobeaza incet in supa de ficat. Daca liezonul este prea gros (depinde de marimea oualor) se poate adauga putina apa. Se adauga enibaharul macinat marunt si potriveste de sare si piper, dupa gust. Se repune pe foc pana da un clocot.

Atentie! Nu tineti supa pe foc mai mult timp, deoarece cuplul ficat-galbenus de ou este unul dificil si se poate intampla sa se „taie”!

Se serveste in boluri, cu crutoane din paine si verdeata tocata marunt. Pentru aspect, si nu numai, se poate adauga in fiecare bol cate o lingura de smantana.

Este o supa nepretentioasa, dar de efect, desi nu figureaza in repertoriul uzual al bucatariei noastre. In caz de forta majora, mai ales cand suntem presati de timp, (musafiri neanuntati, etc) ficatul se poate inlocui cu doua pateuri de ficat a 200 g. Se poate prepara si din ficat de pasare (este mai usor) sau pateu din ficat de pasare. In cazul in care optati pentru varianta cu pate de ficat, durata de preparare nu depaseste 15 min, timp in care puteti pregati si crutoanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ficat cu crutoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Curatam si spalam puiu,apoi il punem la fiert,cand incepe sa clocoteasca il lasam sa dea in 2 clocote

55 voturi    10 comentarii
2h
Supe de carne
Supa Ramen

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

6 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Argus (Maestru bucatar) , 21 ianuarie 2013

    @ Mirey si Cely Reteta nu este doar interesanta si "probabil buna". e chiar buna si extrem de simpla, daca optezi pentru varianta cu pateu de ficat. Eu trebuie sa le-o prepar alor mei macar o data, dar de regula de doua ori pe luna. E drept, lor le place cu galuste de ficat. Dar aste este deja o alta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Cred ca este interesanta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Nu am auzit niciodata de asa o supa...dar probabil ca o fi buna...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ½ kg ficat de porc
  • 2 felii de paine alba
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 litri supa de zarzavat
  • 1 lingura de mustar cu hrean
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o lingurita rasa de enibahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Argus
Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Obs: Torefierea boabelor de coriandru si chimen presupune prajirea uscata a acestora cca 1-2 min,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Argus (Maestru bucatar)

@ Mirey si Cely Reteta nu este doar interesanta si "probabil buna". e chiar buna si extrem de simpla, daca optezi pentru varianta cu pateu de ficat. Eu trebuie sa le-o prepar alor mei macar o data, dar de regula de doua ori pe luna. E drept, lor le place cu galuste de ficat. Dar aste este deja o alta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de bibilica Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat,

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Retete de Pasti
Supa de pui cu taitei