autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de ficat cu crutoane

Autor: Argus (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Argus (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2013

Ingrediente
½ kg ficat de porc, 2 felii de paine alba, 2 galbenusuri de ou, 2 litri supa de zarzavat, 1 lingura de mustar cu hrean, 2 linguri de smantana, 1 lingura de faina, sare, piper, foi de dafin, o lingurita rasa de enibahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care am pus doua foi de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce a fiert, se scurge si se da prin masina de tocat carne, impreuna cu feliile de paine alba.

Se pune intr-un vas de 3 litri, se adauga supa de zarzavat si se fierbe cca 2 min. dupa care se ia de pe foc. Separat se prepara un liezon (ingroseala) din galbenusurile de ou, mustar, smantana si faina, care se omogenizeaza foarte bine cu telul, pentru a nu forma aglomerari, care apoi se inglobeaza incet in supa de ficat. Daca liezonul este prea gros (depinde de marimea oualor) se poate adauga putina apa. Se adauga enibaharul macinat marunt si potriveste de sare si piper, dupa gust. Se repune pe foc pana da un clocot.

Atentie! Nu tineti supa pe foc mai mult timp, deoarece cuplul ficat-galbenus de ou este unul dificil si se poate intampla sa se „taie”!

Se serveste in boluri, cu crutoane din paine si verdeata tocata marunt. Pentru aspect, si nu numai, se poate adauga in fiecare bol cate o lingura de smantana.

Este o supa nepretentioasa, dar de efect, desi nu figureaza in repertoriul uzual al bucatariei noastre. In caz de forta majora, mai ales cand suntem presati de timp, (musafiri neanuntati, etc) ficatul se poate inlocui cu doua pateuri de ficat a 200 g. Se poate prepara si din ficat de pasare (este mai usor) sau pateu din ficat de pasare. In cazul in care optati pentru varianta cu pate de ficat, durata de preparare nu depaseste 15 min, timp in care puteti pregati si crutoanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ficat cu crutoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina

Supa de gaina

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece. Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de taitei

Supa de taitei

Carnea portionata se fierbe in apa cu sare,spumanduse de cate ori este nevoie,dupa care se adauga

2 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Argus (Maestru bucatar) , 21 ianuarie 2013

    @ Mirey si Cely Reteta nu este doar interesanta si "probabil buna". e chiar buna si extrem de simpla, daca optezi pentru varianta cu pateu de ficat. Eu trebuie sa le-o prepar alor mei macar o data, dar de regula de doua ori pe luna. E drept, lor le place cu galuste de ficat. Dar aste este deja o alta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Cred ca este interesanta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Nu am auzit niciodata de asa o supa...dar probabil ca o fi buna...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • ½ kg ficat de porc
  • 2 felii de paine alba
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 litri supa de zarzavat
  • 1 lingura de mustar cu hrean
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o lingurita rasa de enibahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Argus
Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Obs: Torefierea boabelor de coriandru si chimen presupune prajirea uscata a acestora cca 1-2 min,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Argus (Maestru bucatar)

@ Mirey si Cely Reteta nu este doar interesanta si "probabil buna". e chiar buna si extrem de simpla, daca optezi pentru varianta cu pateu de ficat. Eu trebuie sa le-o prepar alor mei macar o data, dar de regula de doua ori pe luna. E drept, lor le place cu galuste de ficat. Dar aste este deja o alta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de tortellini