Supa de legume cu lapte si smantana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu lapte si smantana

Ingrediente

  • 2-3 cartofi albi mai mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 50-100 g telina
  • 1-2 cepe
  • 200 g ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 2-3 buchetele conopida (optional)
  • 100 g dovlecel
  • 20 ml ulei (sau 20 g unt)
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml lapte
  • 1-2 linguri smantana
  • sare, piper (concentrat de legume)
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Dupa 30-35 minute se ia oala de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se introduce un blender de mana direct in oala, dar nu se mixeaza de tot, doar 2-3 secunde. Daca nu aveti blender de mana, puneti supa intr-o cana de blender si mixati 2-3 secunde sau zdrobiti putin legumele fierte cu o furculita.

Se adauga laptele fiert si se drege gustul cu sare, piper, lingurita de zahar, ulei sau unt. In supiera puneti smantana si patrunjel tocat, adaugati supa fierbinte si decorati cu frunzulite de patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise