autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de linte - reteta turceasca

Autor: jecu oana cristina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jecu oana cristina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 01 februarie 2008

Ingrediente
1/4pachet unt, 2 cepe, 1/2 kg linte rosie, 250 gr. rosii decojite conserva, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

83 voturi

Mod de preparare

Spalati bine lintea si lasati-o in apa rece. Taiati ceapa marunt, puneti untul in oala de ciorba si, dupa ce se topeste, caliti ceapa in el pana la aurire. Adaugati rosiile taiate si decojite şi lintea scursa de apa, sare şi piper. Amestecati putin si adaugati 1 litru de apa pentru o supa deasa. Daca o doriti mai fluida, completati cu apa pana la compozitia dorita.
Se fierbe la foc mediu spre mic 45 minute.
Se serveste fierbinte, insotita de 1/4 lamaie, care se stoarce in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte - reteta turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite

4 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    jecu oana cristina (Maestru bucatar) , 26 iulie 2010

    reteta acestei supe de linte o am de la o familie din estul Turciei. poate condimentele variaza de la regiune la regiune, dar in varinta pe care am gustat/o si ulterior a carei reteta am postat/o nu era vorba despre menta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    esme , 07 iunie 2010

    Buna ziua! Reteta originala e cea cu MENTA! Obligatoriu. Evident poti gati lintea in mai multe feluri, fiecare gospodina isi are stilul ei, dar reteta adevarata, este cea cu menta. O supa de linte foarte gustoasa se gaseste la restaurantele turcesti din orasul Constanta. Merita incercat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Ce are reteta? Si sarmalele le face fiecare gospodina dupa reteta proprie si nu poate nimeni sa spuna ca nu e bine. Unele gospodina adauga marar, altele nu. Ce poti sa spui ca nu e sarmala cea fara marar? Sau trebuie sa spui musai cate cepe folosesti? ...

    • alisultan

      alisultan (Bucatar sef) , 07 mai 2009

      Maestre, mai invata sau viziteaza tarile unde crema de linte nu lipseste din meniul restaurantelor. Intr-o alta ordine de idei, daca tot postezi o reteta.... atunci fa-o ca la carte cu cantitati/materii prime si nu ca la soacra dumitale acasa (o ceapa, o lingura de ulei, etc.). Inchei cu o precizare... Crema de linte nu se concepe fara MENTA. NOTA: Nu o lua in nume de rau (iti apreciez initiativa), dar tine cont de reteta stanrd si nu schimba piperul alb cu piperul, negru doar ca sa te afirmi cu o reteta proprie asa cum procedeaza majoritatea "specialilstilor in arta culinara". Ali Ibrahim, profesionist in materie cu o experienta de peste 23 de ani.

    • Arif

      Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

      Am incercat reteta si e gustoasa si simplu de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

83 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

jecu oana cristina (Maestru bucatar)

reteta acestei supe de linte o am de la o familie din estul Turciei. poate condimentele variaza de la regiune la regiune, dar in varinta pe care am gustat/o si ulterior a carei reteta am postat/o nu era vorba despre menta.

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de porumb