autor:

norbymesmer

» » Supe de legume

Supa de linte rosie cu menta

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 340 gr linte rosie, 1 1/2 cepe mari, 1 cartof de marime medie, 1 morcov de marime medie, 1 catel mare de usturoi, 0,6 linguri de concentrat de legume, 0,5 lingurite de piper negru macinat, 1 lingurita rasa de sare, 0,75 lingura de menta proaspata tocata, 0,75 lingura de frunze de patrunjel tocate, 1,5 linguri de unt, 0,33 lingura boia dulce, 0,33 lingura boia iute, 1 lingura de pasta de rosii, 1,35 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala lintea de mai multe ori cu apa, se taie foarte marunt cartoful, morcovul , ceapa si usturoiul, se pune la fiert apa, lintele, ceapa, usturoiul,morcovul si concentratul de legume,se fierbe incet 30 min se da de sare si piper.



Se topeste untul, se adauga pasta de rosii, boiaua dulce si iute, menta, patrunjelul tocat se calaeste 2 min si se aduga la supa. Se mixeaza cu blenderul, se serveste cu ardei iute si lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte rosie cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Se curata zarzavatul si se taie marunt. In doua linguri ulei se caleste ceapa si morcovul taiat rondele

13 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabina Nistor , 18 februarie 2014

    buna si rapida

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 340 gr linte rosie
  • 1 1/2 cepe mari
  • 1 cartof de marime medie
  • 1 morcov de marime medie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 0,6 linguri de concentrat de legume
  • 0,5 lingurite de piper negru macinat
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 0,75 lingura de menta proaspata tocata
  • 0,75 lingura de frunze de patrunjel tocate
  • 1,5 linguri de unt
  • 0,33 lingura boia dulce
  • 0,33 lingura boia iute
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1,35 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole verde