autor:

» » Supe de legume

Supa de mazare alba uscata cu chimion si crutoane

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
1 pachet (400gr) de mazare alba uscata, 2 lingurite de chimion seminte, 1 ou, 1 lingura de smintina, sare, piper, ulei, patrunjel verde uscat, crutoane din 6-8 felii de piine ( de preferinta alba )

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in putina apa (fierbe foarte repede) si apoi se paseaza cu mixerul pina devine pasta.
Intr-o oala de 3-4 litri se pun semintele de chimen, zdrobite usor in prealabil, in 2-3 linguri de ulei incins si se amesteca pe foc citeva secunde: se toarna deasupra piure-ul de mazare si se completeaza cu apa rece (cca 2 litri de apa la un pachet de mazare fiarta).
Inainte de a ajunge la temperatura de fierbere se adauga un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de smintina. Se potriveste de sare si piper si se lasa cca 10 minute sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde uscat (poate lipsi, intrucit chimionul aromatizeaza indeajuns).
Se serveste intotdeauna fierbinte cu crutoane din paine alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare alba uscata cu chimion si crutoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet (400gr) de mazare alba uscata
  • 2 lingurite de chimion seminte
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde uscat
  • crutoane din 6-8 felii de piine ( de preferinta alba )

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Tersanszki
Tort cu caise si frisca

Tort cu caise si frisca

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3

7 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie