autor:

.Alexandra.

» » Supe de legume

Supa de sparanghel

Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
-1,5 kg sparanghel proaspat, -1 ceapa verde tocata marunt, -1,5 litri supa de pui (preparata din cuburi), -100 grame smantana grasa, -100 grame unt, -sare, -piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala sparanghelul sub jet de apa rece si se rupe in doua. Se separa varfurile de cozile lemnoase si se pun deoparte.
Intr-o oala se pun cozile de la sparanghel si se acopera cu supa de pui sau apa. Se lasa la fiert la foc mediu, acoperind oala cu un capac.
Intre timp se taie mugurii varfurilor de sparanghel si se dau deoparte. Varfurile se taie in bucati de 1,5 cm.
Cand apa a inceput sa fiarba, se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert inca 10 minute.
Supa se strecoara, iar partile lemnoase ale sparanghelului se arunca.
Intr-o oala se pune untul si se topeste la foc mic. Se adauga sparanghelul si ceapa verde si se amesteca bine. Se da focul la putere mare si se lasa legumele la inabusit 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga supa si se acopera oala cu un capac. Cand a inceput sa fiarba, se da focul la mic si se mai tine pe foc pana cand sparanghelul se inmoaie putin.
Supa se amesteca intr-un blender pana capata consistenta dorita. Se pune apoi intr-o oala si se adauga mugurii de sparanghel. Se combina cu jumatate din cantitatea de smantana si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se pune oala la foc mic si se mai lasa la fiert 5 minute.
Cand este gata, se pune intr-un bol si se toarna smantana deasupra. Se serveste cu paine uscata.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

Sparanghelul se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se opresc cateva capete cu floare , care

6 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • -1,5 kg sparanghel proaspat
  • -1 ceapa verde tocata marunt
  • -1,5 litri supa de pui (preparata din cuburi)
  • -100 grame smantana grasa
  • -100 grame unt
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de .Alexandra.
Lasagna

Lasagna

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile.

36 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorba de oua cu zer