autor:

.Alexandra.

» » Supe de legume

Supa de sparanghel

Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
-1,5 kg sparanghel proaspat, -1 ceapa verde tocata marunt, -1,5 litri supa de pui (preparata din cuburi), -100 grame smantana grasa, -100 grame unt, -sare, -piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala sparanghelul sub jet de apa rece si se rupe in doua. Se separa varfurile de cozile lemnoase si se pun deoparte.
Intr-o oala se pun cozile de la sparanghel si se acopera cu supa de pui sau apa. Se lasa la fiert la foc mediu, acoperind oala cu un capac.
Intre timp se taie mugurii varfurilor de sparanghel si se dau deoparte. Varfurile se taie in bucati de 1,5 cm.
Cand apa a inceput sa fiarba, se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert inca 10 minute.
Supa se strecoara, iar partile lemnoase ale sparanghelului se arunca.
Intr-o oala se pune untul si se topeste la foc mic. Se adauga sparanghelul si ceapa verde si se amesteca bine. Se da focul la putere mare si se lasa legumele la inabusit 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga supa si se acopera oala cu un capac. Cand a inceput sa fiarba, se da focul la mic si se mai tine pe foc pana cand sparanghelul se inmoaie putin.
Supa se amesteca intr-un blender pana capata consistenta dorita. Se pune apoi intr-o oala si se adauga mugurii de sparanghel. Se combina cu jumatate din cantitatea de smantana si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se pune oala la foc mic si se mai lasa la fiert 5 minute.
Cand este gata, se pune intr-un bol si se toarna smantana deasupra. Se serveste cu paine uscata.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute

6 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de sparanghel verde si crutoane.(post)

Supa de sparanghel verde si crutoane.(post)

Punem o oala pe foc.Punem uleiul la incalzit adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt.calim apoi

17 voturi    14 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • -1,5 kg sparanghel proaspat
  • -1 ceapa verde tocata marunt
  • -1,5 litri supa de pui (preparata din cuburi)
  • -100 grame smantana grasa
  • -100 grame unt
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de .Alexandra.
Lasagna

Lasagna

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile.

36 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tom Yum Kung (Supa iute si acra)