autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
spate de curcan (1-1,2 kg), 1 ceapa, 2-3 morcovi carote, 1 patrunjel (pastarnac), 1 cartof, 1-2 lingurite concentrat legume, 1 legatura patrunjel verde sau 2 lingurite patrunjel uscat, 2 linguri ulei, sare, piper, pentru taitei:, 1 ou crud, 250-300 g faina, 2 lingurite ulei, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiati spatele de curcan in 4-5 bucati si puneti-le in apa rece 10-15 minute ca sa iasa sangele. Aveti grija sa indepartati camera de grasime de la tartita.
Intre timp preparati un aluat vartos de taitei din ou, o masura de apa (o jumatate de coaja de ou cu apa), sare, ulei si faina cat cuprinde. Intindeti o foaie si o lasati la zvantat.
Puneti carnea la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare si lasati-o la foc mic cu capac. Curatati morcovii, cartoful, ceapa si patrunjelul (pastarnacul). Taiati morcovii felii subtiri si puneti-i la calit in ulei cateva minute, fara sa-i prajiti, adaugati peste ei putina apa si putin patrunjel.
Luati spuma de la carne, adaugati in oala morcovii caliti (ca sa iasa supa galbena) si celelalte legume si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 50 minute.
Adaugati in oala concentratul, verdeata, sare dupa gust.
Taiati taiteii cu masina de taitei (sau manual) si adaugati-i direct in supa care clocoteste. Lasati sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc foarte mic si este gata.
Puneti in farfurii supa foarte fierbinte cu bucati de carne si taitei. Piper isi pune fiecare dupa gust. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la fiert

7 voturi    7 comentarii
20 min
Supe de carne
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon

Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon

Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert

9 voturi    8 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • spate de curcan (1-1,2 kg)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi carote
  • 1 patrunjel (pastarnac)
  • 1 cartof
  • 1-2 lingurite concentrat legume
  • 1 legatura patrunjel verde sau 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pentru taitei:
  • 1 ou crud
  • 250-300 g faina
  • 2 lingurite ulei
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de curcan