autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
spate de curcan (1-1,2 kg), 1 ceapa, 2-3 morcovi carote, 1 patrunjel (pastarnac), 1 cartof, 1-2 lingurite concentrat legume, 1 legatura patrunjel verde sau 2 lingurite patrunjel uscat, 2 linguri ulei, sare, piper, pentru taitei:, 1 ou crud, 250-300 g faina, 2 lingurite ulei, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiati spatele de curcan in 4-5 bucati si puneti-le in apa rece 10-15 minute ca sa iasa sangele. Aveti grija sa indepartati camera de grasime de la tartita.
Intre timp preparati un aluat vartos de taitei din ou, o masura de apa (o jumatate de coaja de ou cu apa), sare, ulei si faina cat cuprinde. Intindeti o foaie si o lasati la zvantat.
Puneti carnea la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare si lasati-o la foc mic cu capac. Curatati morcovii, cartoful, ceapa si patrunjelul (pastarnacul). Taiati morcovii felii subtiri si puneti-i la calit in ulei cateva minute, fara sa-i prajiti, adaugati peste ei putina apa si putin patrunjel.
Luati spuma de la carne, adaugati in oala morcovii caliti (ca sa iasa supa galbena) si celelalte legume si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 50 minute.
Adaugati in oala concentratul, verdeata, sare dupa gust.
Taiati taiteii cu masina de taitei (sau manual) si adaugati-i direct in supa care clocoteste. Lasati sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc foarte mic si este gata.
Puneti in farfurii supa foarte fierbinte cu bucati de carne si taitei. Piper isi pune fiecare dupa gust. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba cu carnati de bere

Ciorba cu carnati de bere

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Supa cu pui si galusti

Supa cu pui si galusti

Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda

9 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • spate de curcan (1-1,2 kg)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi carote
  • 1 patrunjel (pastarnac)
  • 1 cartof
  • 1-2 lingurite concentrat legume
  • 1 legatura patrunjel verde sau 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pentru taitei:
  • 1 ou crud
  • 250-300 g faina
  • 2 lingurite ulei
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE. In timp ce aparatul se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa gulas gatita la Multicooker Crock-Pot Express Supa gulas gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Legumele curatate si spalate sunt tocate marunt, cartofii si carnea in cuburi mai mari, iar morcovii rondele. Punem in vasul Multicooker

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de iepure