Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4l:
  • - o conopida;
  • - o ceapa medie spre mare;
  • - 2 morcovi medii;
  • - jumatate de telina medie;
  • - un ardei;
  • - o rosie;
  • - 3-4 linguri de orez;
  • - patrunjel;
  • - ulei;
  • - apa;
  • - sare.

Mod de preparare

- Se curata ceapa, morcovii si telina.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.

- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).

- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.

- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.

- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.

- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.

- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).

- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.

- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise