Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4l:
  • - o conopida;
  • - o ceapa medie spre mare;
  • - 2 morcovi medii;
  • - jumatate de telina medie;
  • - un ardei;
  • - o rosie;
  • - 3-4 linguri de orez;
  • - patrunjel;
  • - ulei;
  • - apa;
  • - sare.

Mod de preparare

- Se curata ceapa, morcovii si telina.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.

- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).

- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.

- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.

- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.

- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.

- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).

- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.

- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise