autor:

Andreea Morar

» » Supe de legume

Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2011

Ingrediente
Pentru o oala de 4l:, - o conopida, - o ceapa medie spre mare, - 2 morcovi medii, - jumatate de telina medie, - un ardei, - o rosie, - 3-4 linguri de orez, - patrunjel, - ulei, - apa, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

- Se curata ceapa, morcovii si telina.
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.
- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).
- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.
- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.
- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.
- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.
- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).
- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu pui by copilou

Supa de legume cu pui by copilou

Se spala bine legumele, apoi se curata si se taie, morcovul si pastarnacul mai mare, iar restul se

33 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nico , 11 iulie 2017

    foarte buna multumim

  • Fara foto

    Toma Elisoara-narcissa , 13 noiembrie 2015

    foarte buna ! felicitari pt. postare ! desi nu am adaugat toate ingredientele ( ardei si rosii ) este excelenta!

  • Fara foto

    Şortan Eugenia , 02 iunie 2015

    EXCELENT.

    • Fara foto

      Antonela Sîrb Ivanov , 31 mai 2015

      Foarte buna! Am incercat si eu reteta, nu am avut ardei, dar am compensat cumva cu o portie mare de marar si patrunjel verde .... a iesit numa buna!

    • Fara foto

      Matei Florin , 15 ianuarie 2014

      Bună zeamă...

    • Fara foto

      Mircea Rosca , 09 ianuarie 2014

      Excelenta reteta.O experimentez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4l:
  • - o conopida
  • - o ceapa medie spre mare
  • - 2 morcovi medii
  • - jumatate de telina medie
  • - un ardei
  • - o rosie
  • - 3-4 linguri de orez
  • - patrunjel
  • - ulei
  • - apa
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Morar
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

37 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chec (aproape ca la mama acasa)

Chec (aproape ca la mama acasa)

1. Se porneste cuptorul si se pregatesc tavile (se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina). 2. Se

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

nico

foarte buna multumim

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu taitei sau flechite