autor:

Andreea Morar

» » Supe de legume

Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2011

Ingrediente
Pentru o oala de 4l:, - o conopida, - o ceapa medie spre mare, - 2 morcovi medii, - jumatate de telina medie, - un ardei, - o rosie, - 3-4 linguri de orez, - patrunjel, - ulei, - apa, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

- Se curata ceapa, morcovii si telina.
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe razatoare (mica sau mare, nu conteaza). Pot fi taiate si cubulete.
- Mai intai se pune ceapa la calit in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga si telina si morcovii. Se calesc timp de 1-2 minute, dupa care se adauga apa (dar nu umplem oala de tot, pentru ca mai avem ingrediente de adaugat).
- Cat timp fierbe apa, se spala si se curata conopida si se desface buchetele, nici prea mari, nici prea mici.
- Cand incepe sa fiarba supa, se adauga si buchetelele de conopida.
- Se mai poate completa cu apa, in cazul in care cantitatea de supa nu este cea dorita.
- Ardeiul se curata de seminte si se toaca cubulete, se decojeste rosia si se toaca marunt, dupa care se adauga ambele la supa.
- Se lasa pe foc pana cand se fierbe conopida (aproximativ 45min).
- In ultimele 5-10 minute de fiert se adauga si 3-4 linguri de orez, patrunjelul tocat si sare dupa gust.
- Se poate servi cu smantana si cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
GAZPACHO REINVENTAT

GAZPACHO REINVENTAT

Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de sfecla rosie cu hrean

Supa de sfecla rosie cu hrean

Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se amestecă apoi cu 1 litru

15 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nico , 11 iulie 2017

    foarte buna multumim

  • Fara foto

    Toma Elisoara-narcissa , 13 noiembrie 2015

    foarte buna ! felicitari pt. postare ! desi nu am adaugat toate ingredientele ( ardei si rosii ) este excelenta!

  • Fara foto

    Şortan Eugenia , 02 iunie 2015

    EXCELENT.

    • Fara foto

      Antonela Sîrb Ivanov , 31 mai 2015

      Foarte buna! Am incercat si eu reteta, nu am avut ardei, dar am compensat cumva cu o portie mare de marar si patrunjel verde .... a iesit numa buna!

    • Fara foto

      Matei Florin , 15 ianuarie 2014

      Bună zeamă...

    • Fara foto

      Mircea Rosca , 09 ianuarie 2014

      Excelenta reteta.O experimentez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4l:
  • - o conopida
  • - o ceapa medie spre mare
  • - 2 morcovi medii
  • - jumatate de telina medie
  • - un ardei
  • - o rosie
  • - 3-4 linguri de orez
  • - patrunjel
  • - ulei
  • - apa
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Morar
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

32 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chec (aproape ca la mama acasa)

Chec (aproape ca la mama acasa)

1. Se porneste cuptorul si se pregatesc tavile (se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina). 2. Se

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

nico

foarte buna multumim

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de galuste