Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Ingrediente

  • -1 varza de cca 1 kg
  • -cca 200 g taitei,lati,de casa(se poate si paste cumparate)
  • -3 linguri de ulei
  • -sare,piper(dupa gust)

Mod de preparare

Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute.

Dupa aceea se stoarce si se caleste in cca 3 linguri de ulei.Se caleste la foc mic;cind e gata se pune sare si piper dupa gust.

Se pregatesc taiteii,lati:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa,1/2 lingurita de sare si cca 1 lingura de ulei.

[[ Intotdeauna,cind se fierb paste,se pune in apa si putin ulei;nu se lipesc intre ele.]]

Taiteii,lati,se fierb cam 10 minute(nu mai mult),la foc mediu,semiacoperiti.Apoi,se iau de pe foc si se lasa(acoperiti)in apa(in care au fiert) inca cca 10-15 minute;lasindu-se in apa,devin mai pufosi.Dupa aceea se spala si se strecoara;se amesteca,apoi,cu varza calita.

Se potriveste de sare si piper;se serveste(cald sau caldut) cu muraturi,salate....................

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise