Tarta cu bezea si caise

Timp pregatire
60 minute
Tarta cu bezea si caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 morcovi, dati pe razatoare
  • 2 dovlecei micuti, dati pe razatoare
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 Lingura Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200g faina fara gluten Dr. Schar Mix C Patisserie
  • Umplutura:
  • aprox. 10 caise mari, cu samburii scosi si feliate
  • 1/2 cana stafide
  • 4 Linguri Green Sugar
  • 200ml apa
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • Bezea fara zahar:
  • 4 albusuri de ou
  • 1 Lingura Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200C.

Unge forma de tarta cu putin ulei. Forma mea are diametrul de aproximativ 30cm. Separa albusurile de galbenusuri.

Aluat:

Adauga in blender toate ingredientele, mai putin faina. Incepe sa adaugi treptat si faina, pana se formeaza aluatul. Pune aluatul in forma de tarta si lasa-l la cuptor 40 de minute.

Umplutura:

Pune feliile de caise intr-o tigaie la foc mediu. Adauga Green Sugar, stafide, apa si cuisoarele macinate. Amesteca incontinuu pana cand apa se evapora si se formeaza siropul. Opreste focul.

Bezea fara zahar:

Bate albusurile spuma. Adauga Green Sugar si extractul de vanilie. Amesteca-le usor fara sa strici spuma. Cand aluatul e copt, scoate-l din cuptor si adauga compozitia. Apoi, adauga spuma de bezea pe deasupra. Mai lasa-le la cuptor inca 10 minute, la o temperatura maxima de 150C.

Reteta pregatita de Ruxandra, @www.gourmandelle.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise