autor:

Burcea_Vasilica

» » Aperitive cu carne

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat crocant:, -500gr faina alba cernuta, -250gr unt , -2 oua , -½ pahar lapte, -Sare., Ingrediente pentru umplutura:, -3 pulpe de pui dezosate, -2 cepe albe, 2 cepe rosii,, -2 lingurite de zahar, -½ lingurita cimbru uscat, -200 gr bacon,, -50 gr cascaval ras,, -3 oua,, -250 ml smantana pentru gatit, -Un praf de nucsoara, -Sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune in folie de plastic si se da la rece circa 30 de min.

Se intinde apoi aluatul de circa 1 cm grosime.Se pune aluatul in forma de tarata si se da la cuptor.

Se taie cepa juliene si se pune la calit in putin ulei impreuna cu zaharul, sarea si piperul, dupa ce s-a caramelizat se pune la racit.

Pulpele de pui dezosate le dam prin masina de tocat. Amestecam carnea tocata de pui cu un ou batut, condimentam cu cimbru uscat, sare si piper. Formam chiftelute pe care le dam prin faina si apoi le prajim doar cat sa prinda putina crusta.

Se amesteca smantana cu oul, cascavalul ras si nucsoara. Cu amestecul rezultat umplem crusta de tarta apoi presaram ceapa caramelizata , rulouri din bacon si chiftelutele semi prajite.

Se da la cuptor 15-20 min.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se

4 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne
Rondele cu bunatati

Rondele cu bunatati

Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de

5 voturi    11 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat crocant:
  • -500gr faina alba cernuta
  • -250gr unt
  • -2 oua
  • -½ pahar lapte
  • -Sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -3 pulpe de pui dezosate
  • -2 cepe albe
  • 2 cepe rosii,
  • -2 lingurite de zahar
  • -½ lingurita cimbru uscat
  • -200 gr bacon,
  • -50 gr cascaval ras,
  • -3 oua,
  • -250 ml smantana pentru gatit
  • -Un praf de nucsoara
  • -Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
DROB