Ingrediente
Pentru aluat:, , 260 g făină, 100 g zahăr, 170 g unt, un praf de sare, 2 gălbenușuri + 3 linguri de apă, , Pentru umplutură:, 1 kg mere, 100 g zahăr, 100 ml apă, o lingură scrorțișoară, o lingură făină
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Acoperim aluatul și îl punem la rece pentru 20 min. (este important ca alutaul să stea la rece înainte de a fi modelat).
Între timp, curățam merele și le tăim cubulețe mai micuțe. Punem zahărul la caramelizat și stingem cu 100 ml apă, apoi adăugăm merele și le lăsăm până când sunt destul de moi. La final adăugăm scorțișoarași făina și luăm de pe foc. (Este de preferat să fie reci atunci când le punem peste aluat).
După ce scoatem aluatul de la rece așteptăm 10 minute înainte să îl întindem. Îl împărțim în 3 părți egale, folosind 2 părți pentru aluatul care vine pus în tavă, iar restul pentru fâșiile de pe deasupra.
Pregătim o tavă rotundă cu diametrul de aprox. 22 cm și începem să întindem foaia de aluat astfel încât să formeze un disc, puțin mai mare decât dimensiunea tăvii, aprox. de 27 cm. Așezăm aluatul în tavă astfel încât acesta să acopere și pereții tăvii, tăiem surplusul de aluat și așezăm merele în interior.
Din aluatul care a rămas întindem încă o foaie rotundă, apoi tăiem fășii de aluat și acoperim fructele dintr-un capăt în altul. Înainte de o băga în cuptor se amestecă un albuș cu o lingură de apă și cu o pensulă ungem fâșiile de aluat.
Încălzim cuptorul la 180°C, apoi punem tarta înăuntru.
Lăsăm la cuptor 20-30 min. până când tarta este bine coaptă pe deasupra.
(http://jurnalretete.blogspot.ro/)
COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013
Foarte bunnnnnnnnn!ce delicios!