Untul trebuie sa fie rece din frigider.
Mod de preparare pentru crumble:
Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana, sa iasa o compozitie faramicioasa, dupa care se presara pe hartie de copt si se coace la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.
Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic; cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul, se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata, cu un gust minunat.
Sa aveti pofta, dragilor!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii