Tarta cu mere, nuci si pere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere, nuci si pere

Ingrediente

  • 200g de faina,
  • 120g unt,
  • 20g zahar pudra,
  • 1 virf de cutit sare,
  • coaja rasa de lamiie
  • 50 ml de apa rece ,
  • 4 pere
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 2 linguri gem de caise
  • putin coniac

Mod de preparare

Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la rece 20 de minute.

Între timp se curata 4 pere si se taie pe lungime . Din aluatul răcit se intinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se aseaza un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubuleţe şi se amesteca cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune in mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute . Dupa ce se coace, se amesteca 2 linguri de gem de caise cu putin coniac (eu am pus visinata pentru ca nu am avut coniac) si se pune pe deasupra tartei fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise