Tarta cu pere si ciocolata

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pere si ciocolata

Ingrediente

  • 3 pere
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g unt
  • 100g faina
  • 80g migdale macinate
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri gem de caise sau piersici!

Mod de preparare

Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute!

Le dam deoparte la racit,in siropul in care au fiert;

Untul moale il batem bine cu restul de zahar pana va devenii o crema,incorporam faina,ouale unul cate unul,migdalele macinate amestecate cu praful de copt;

Impartim compozitia in doua;

in una din compozitii amestecam 20g cacao,omogenizam;

Ungem si tapetam o tava detasabila cu unt si faina,si hartie,turnam compozitia alba,urmeaza compozitia neagra,asezam feliile de pere;

introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35-40 minute;

Cand este gata se unge cu gem de caise sau piersici diluit cu apa;

Se serveste pudrat cu zahar sau cu ciocolata topita deasupra;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise