Tarta delicioasa cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta delicioasa cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • – 25gr faina
  • – 25gr indulcitor sau zahar
  • – 110gr unt rece
  • – o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • – 500ml lapte
  • – o lingura de indulcitor/zahar
  • – o pastaie de vanilie
  • – 5 galbenusuri
  • – 60gr indulcitor/zahar
  • – 40gr amidon alimentar
  • – un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Mod de preparare

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride. In plus, am renuntat la zahar si l-am inlocuit cu indulcitorul natural de la Green Sugar http://www.laboratoareleremedia.ro/product/green-sugar-cooking-350-g/. Gustul este neschimbat, iar rezultatul este un desert usor si sanatos!

In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluatul pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati in continuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti aici: cocktailofsenses.wordpress.com

Reteta pregatita de Teodora, @cocktailofsenses.wordpress.com cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise