Ingrediente
Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie., , Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte., , Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.
A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.
Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.
Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.
Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:
Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.
Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.