Tocanita cu sepie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tocanita cu sepie

Ingrediente

  • -500 g sepie (taiata in bucatele)
  • -4 cartofi
  • -2 ardei verzi
  • -2 rosii
  • -1 ceapa
  • -3 foi de dafin
  • -sare,piper,colorant alimentar
  • -100 ml ulei de masline.
  • -50 ml vin alb de masa.

Mod de preparare

Luam legumele le spalam,le taiem marunt, si le calim in ulei.Adaugam apoi sepia taiata ,punem foile de dafin, un praf de sare si altul de piper,amestecam citeva minute dupa care punem vinul si lasam pina se evapora.

Acoperim prajela cu apa fiarta (trebuie sa fie cu trei degete mai sus decit prajeala deoarece fierbe mult si se poate sa ramina fara apa ) lasam sa fiarba pina ce sepia este moale cca 45 min.Cartofii ii taiem bucatele mai mici (sau dupa plac) si ii rasturnam peste prajeala.

Lasam inca 20 de minute pe foc ,amestecind din cind in cind,punem un praf de colorant pentru ai da culoare.

Servim de preferinta cu o salata.

Pofta buna si sper sa va placa!

Fac o`precizare importanta--imi cer scuze pentru ca am gresit cind am spus ca tocanita este facuta cu calamar.....este cu sepie ..imi cer scuze tuturor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise