Tocanita de vita / Stoofvlees

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tocanita de vita / Stoofvlees

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita taiata in bucati de aproximativ 3 cm
  • 4 linguri de unt pt prajit
  • 3 cepe medii
  • 1 cub de vita
  • 1 bere neagra 330 sau 500 ml
  • (se poate inlocui cu bere blonda dar nu foarte amara, sau nu puneti deloc)
  • 1 lingurita mustar de Dijon (sau normal)
  • 1 lingurita zahar brun
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi.

Intr-o tigaie separat caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta.

Separat, intr-o oala cu fundul gros puneti untul si cand s-a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. (cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca).

Cand carnea s-a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s-a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita.

Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna.

Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac.

Lasati la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.

Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul (daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor) mai lasati 5 minute fara capac, mariti focul in cazul in care sosul este prea lichid si amestecati timp de cateva minute pana cand s-a ingrosat indeajuns.

Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise