Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 6 oua, * 150 g zahar, * 3 linguri apa minerala, * 1 plic budinca de caramel, * 20 g cacao, * 100 g faina, * 1 lingurita praf de copt, * Pentru crema avem nevoie de:, * 200 g ciocolata alba, * 200 g unt, * 6 linguri frisca lichida, * 50 ml coniac, * Pentru glazura avem nevoie de:, * 150 g zahar, * 50 g cacao, * 100 ml frisca lichida, * 100 ml apa, * 1 lingurita gelatina, * Pentru sirop avem nevoie de:, * 100 g zahar, * 100 ml apa
Dificultate: Medie | Timp: 2h
18 voturi
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.
Crema:
Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.
Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.
Glazura:
Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o \"desfacem\" cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece si omogenizam.
Sirop:
Zaharul il caramelizam dupa care il \"stingem\" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.
Asamblare:
Taiem blatul in 2 parti pe care le insiropam. Repartizam crema pe unul din blaturi si uniformizam.
Cand glazura a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort si dam la frigider pana se intareste complet.
Se orneaza dupa preferinta.
Eu eram in criza de timp asa ca n-am facut decat sa \"stampilez\" niste inimoare deasupra.
Chiar daca crema de unt se intareste destul de tare si initial n-am fost prea incantata de cum a iesit, daca lasati tortul putin la temperatura camerei si daca ajunge pana a doua zi :)) e chiar bun.
Iliescu Gabriela Dana , 21 decembrie 2014
Cum sa dam pe spate musafirii cu un tort cu budinca de la magazin(am evitat cacofonia budinca cumparata)? Ori facem, ori nu mai facem produse de casa?
Bela Popa , 09 decembrie 2014
super
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Imi place !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Foarte gustos!
Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010
Arata super bine!!!!!