autor:

nela

» » Torturi

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
blat, , •8 albusuri, •200g zahar, •200g nuci macinate fin, •2 linguri cacao, •1 lingura faina, •1 lingurita rasa praf de copt, •un praf de sare, •1 plic zahar vanilat, , •Crema de ciocolata:, •5 galbenusuri, •1 ou intreg, •150g zahar, •250g unt, •100g ciocolata neagra de 80% cacao, , •Crema de vanilie:, •4 galbenusuri, •4 linguri amidon de porumb, •2 plicuri zahar vanilat, •700 ml lapte, •6 linguri zahar, •500 ml frisca lichida, •1 plic intaritor frisca de 10g, •1 plic gelatina de 10g, , Pentru ornat am folosit frisca si ornamente Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Blat
Cele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul de faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt si sarea. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere depinde de cuptor. Verificati dupa 30-40 de minute. Este gata atunci cand scobitoare iese curata.
Atentie! Cuptorul se incaleste in prealabil la 180 grade Celsius!
Crema de ciocolata: Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Separat se freaca cu o lingura galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se racoreste compozitia, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata pana la incorporarea totala.

Crema de vanilie:
Se amesteca cele 4 galbenusuri de ou cu zaharul vanilat, zaharul, amidonul de porumb si cu aproximativ 250 ml lapte rece.

Se incalzeste restul de lapte - 450 ml, iar cand aproape a dat in fiert, se toarna in fir subtire amestecul din oua si se amesteca continuu pana ce crema se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat 450 ml frisca lichida (50 g de frisca lichida se bate , se adauga plicul intaritor pt. frisca si se orneaza la final tortul).
Montarea tortului
Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.
Se pune prima data crema de ciocolata,iar peste ea se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore,cel mai bine ar fi pana a doua zi.

Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se acopera cu frisca batuta. Eu am ornat si cu margarete Dr. Otcker.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piersici si mascarpone

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • blat
  • •8 albusuri
  • •200g zahar
  • •200g nuci macinate fin
  • •2 linguri cacao
  • •1 lingura faina
  • •1 lingurita rasa praf de copt
  • •un praf de sare
  • •1 plic zahar vanilat
  • •Crema de ciocolata:
  • •5 galbenusuri
  • •1 ou intreg
  • •150g zahar
  • •250g unt
  • •100g ciocolata neagra de 80% cacao
  • •Crema de vanilie:
  • •4 galbenusuri
  • •4 linguri amidon de porumb
  • •2 plicuri zahar vanilat
  • •700 ml lapte
  • •6 linguri zahar
  • •500 ml frisca lichida
  • •1 plic intaritor frisca de 10g
  • •1 plic gelatina de 10g
  • Pentru ornat am folosit frisca si ornamente Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu fructe