Tort Arici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Arici

Ingrediente

  • Sursa de inspiratie: ,,In bucataria Sabinei,,
  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame margarina Rama,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar pudra
  • o cescuta de cafea pregatita(eu am folosit lapte)
  • 2 linguri de cacao
  • cereale Viva(pentru tepi).

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: 1 cutie mascarpone se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde apoi crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele de Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect si foarte gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise