autor:

Poliana

» » Torturi

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2013

Ingrediente
Blat, 5 oua, 5 linguri faina, 1 lingura cacao neagra, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, , Crema, 150 ml lapte, 2 galbenusuri, 7 linguri zahar, 1 lingura cacao, 5 gr gelatina, 200 ml smantana pentru frisca, 1 lingurita zahar pudra, 25 gr fulgi de ciocolata, , Sirop, 2 linguri zahar, 150 ml apa, 1 lingurita esenta de rom, , Decor, 130 gr ciocolata menaj

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar pe rand si mixam bine pana cand zaharul e complet topit, abia pe urma adaugam si urmatoarea lingura. Faina o cernem inpreuna cu cacaoa iar galbenusurile le amestecam putin cu uleiul.
Peste albusurile batute spuma turnam galbenusurile si amestecam usor (f usor) pana la incorporare. La fel procedam si cu faina, amestecam cu grija ca sa nu scoatem aerul din albusuri.

Tapetam cu ulei si faina o forma rotunda de copt de dimensiuni 20-21cm. Cuptorul il preincalzim la 180 de grade. Punem blatul la cuptor si-l coacem timp de 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece.
Zaharul il punem la caramelizat intr-o tigaie teflonata. Cand s-a topit complet si incepe sa capete culoare turnam laptele si amestecam energic, lasam pe foc mic. Galbenusurile le amestecam cu cacaoa si punem 2-3 linguri de lapte fierbinte peste ele, amestecam bine...dupa care transferam galbenusurile in tigaia cu caramelul si lasam totul la foc mic pana se ingroasa. Luam tigaia de pe foc, adaugam gelatina si mixam energic pentru a o distribui uniform. Lasam crema de caramel la racit la temperatura camerei.

Frisca o batem spuma tare cu o lingurita (cu varf) de zahar pudra dupa care o incorporam usor in crema caramel (ajunsa la temperatura camerei). La final adaugam fulgii de ciocolata si dam la rece pentru jumatate de ora.

Pregatim siropul: punem pe foc apa, zaharul si esenta de rom pana cand zaharul e complet topit.
Taiem blatul in doua pe orizontala, insiropam usor cele doua blaturi (eu nu am exagerat cu insiroparea pentru ca blatul nu mi s-a parut a fi foarte sec). Punem o parte din crema peste primul blat, deasupra punem celelalt blat si imbracam tortul in crema ramasa. Dam la rece.

Urmeaza partea distractiva a acestui tort, formarea funditelor...Mie mi-au dat putina bataie de cap, dar pana la urma am reusit eu sa le pun cumva pe tort. Dar cum facem? Topim ciocolata pe bain marie (nu a fost neagra, deci nu am avut nevoie de ulei/unt sau alt fel de grasime). Rupem 4 fasii de folie de aluminiu de 10 cm latime, si intindem ciocolata pe toata lungimea cu ajutorul unui cutit. Incretim usor folia astfel incat sa obtinem onduleuri. Le lasam la rece pana se intareste ciocolata.

Onduleurile mele au fost putin cam naravase si nu au vrut sa se desprinda de pe folie fara a se rupe pe la 'incheieturi' dar le-am pus pe tort cu tot cu aerul lor mai rebel :P

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu fundite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pentru Mama

Tort pentru Mama

1. Separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin

2 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Tort Tata

Tort Tata

Acesta e un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in frisca si decorat cu banuti de ciocolata

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geanina Adi Balau , 10 ianuarie 2015

    Foarte bun mi-a iesit. .....

  • Fara foto

    Bajno Oana , 12 octombrie 2013

    Arata foarte bine.

  • Fara foto

    Anca-elena Pojar , 12 octombrie 2013

    Foarte bun mi-a iesit. .....

    • Fara foto

      Ciofu Raluca-Maria , 12 octombrie 2013

      Este o retetă minunata. Am facut deja 4 tortulete si este absolut delicios.Nu mi-au reusit funditele, in rest e ok. Incercati cu incredere!

    • Fara foto

      Beatrice Elena Moscovici , 05 octombrie 2013

      Foarte bun mi-a iesit. .....

    • Fara foto

      Katy Nathanzohn , 05 octombrie 2013

      De mult timp caut un tort caramel , sper ca acesta va fii cea ce caut .Daca stiti o reteta mai buna va rog sa mi-o trimite-ti . Multumesc

    • Fara foto

      Violeta Vasilescu , 13 septembrie 2013

      Foarte bun mi-a iesit. .....

    • Fara foto

      Dobrita Popescu , 13 septembrie 2013

      Am mancat dar n-am facut, e f. bun! Multumesc pt reteta, detalii, o fac la primul eveniment din familie!

    • Fara foto

      Elena Mihai , 13 septembrie 2013

      multumesc pt toate explicatiile date ,pe intelesul tuturor.cred ca este super bun.

    • Gioia_Ifrim

      Gioia_Ifrim (Maestru bucatar) , 12 septembrie 2013

      magnific il fac de ziua lui ginerele meu.

    • Fara foto

      Laura Ignatz , 12 septembrie 2013

      AM SA INCERC SI EU SA O FAC, CRED CA CIOCOLATA SE IA MAI BINE DE PE HARTIE DE COPT.

    • mamiteo

      mamiteo (Chef de cuisine) , 02 mai 2013

      O sa o fac de Paste. Cred ca e super!

    • Poliana

      Poliana (Chef de cuisine) , 21 martie 2013

      Irina, trebuie 200ml frisca. Am precizat si in reteta :)

    • Fara foto

      irina folfa (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

      buna...cam cata frisca trebuie pusa?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 150 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 5 gr gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 25 gr fulgi de ciocolata
  • Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Decor
  • 130 gr ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Gioia_Ifrim (Maestru bucatar)

magnific il fac de ziua lui ginerele meu.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu nuca